ЕГ и ПМГ подкрепят инициативата за разкриване на пункт за даряване на плазма в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg, архив

От ЕГ изразиха и своята готовност да участват като партньор в осъществяването на тази дейност

Колективът и ръководството на Езикова гимназия „Акад. Л. Стоянов” – Благоевград, подкрепят инициативата на бившите си възпитаници в призива за разкриване на пункт за даряване на реконвалесцентна плазма към Отделението по трансфузионна хематология на МБАЛ – Благоевград.

Колегията изразява и своята готовност да участва като партньор в осъществяването на тази дейност.

"Гордеем се, че сме участвали в процеса на израстване на тези осъзнати, прозорливи и хуманни личности, които не за първи път изразяват гражданската и човешката си позиция, повеждайки благоевградската общественост в правилната посока – този път в борбата с пандемията от Ковид – 19 в името на най-висшата човешка ценност – живота.

Ако някога ние сме ги водили с плахи стъпки по стъпалата на живота, сега те водят нас. Подкрепете този благороден акт!", се казва в позиция на ръководството на Езиковата гимназия.

На своята страница Природоматематическата гимназия също обяви, че застава изцяло зад кампанията. 

Както ИНФОМРЕЖА писа, бивши възпитаници на двете благоевградски гимназии изпратиха емоционално отворено писмо до областния управител Бисер Михайлов, до кметовете на всички общини в областта и до медиите, в което настояват да бъде разкрит временен пункт за даряване на реконвалесцентна плазма.

"С настоящото отворено писмо призоваваме Вас, нашите избраници, нашите представители, обединени в името на човешкия живот, да поискате разрешение от Министерството на здравеопазването, да бъде открит временен пункт за даряване на реконвалесцентна плазма, като част от отделението по трансфузионна хематология при “МБАЛ - БЛАГОЕВГРАД“, до отпадане на необходимостта", се посочва в документа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK