Радев поздрави президента Доналд Тръмп по случай националния празник на САЩ

Снимка: Прессекретариат

В писмото си до президента Доналд Тръмп, Радев откроява и двустранното сътрудничество между България и САЩ

Държавният глава Румен Радев поздрави президента Доналд Тръмп по случай националния празник на САЩ – Деня на независимостта.

„Стратегическото партньорство между България и САЩ е солидна основа за все по-активната динамика в двустранните отношения. Този възход е естествено продължение на дългогодишното приятелство между двете страни, основаващо се на споделени ценности и сътрудничество в редица области на взаимен интерес“, заявява в писмото си президентът Румен Радев.

Държавният глава изразява увереност, че България и САЩ ще продължат  да работят заедно за още по-интензивни търговско-икономически отношения, разгръщане на големия потенциал за американски инвестиции у нас и укрепване на връзките между българския и американския народ.

В писмото си до президента Доналд Тръмп, президентът Румен Радев откроява и двустранното сътрудничество между България и САЩ за енергийна диверсификация, партньорството в сферата на отбраната и сигурността и справяне с предизвикателствата, които поражда безпрецедентната световна криза през последните месеци. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK