Кметът на Благоевград проведе консултации за определяне състава на секционните избирателни комисии

Снимки: Община Благоевград

Консултации с представители на парламентарно представените партии и коалиции в 43 НС за определяне състава на секционните избирателни комисии се проведоха в сградата на Община Благоевград.

Срещата е във връзка с предстоящите избори за президент и вицепрезидент на Република България, както и провеждане на Национален референдум, насрочени за 6 ноевмри 2016 г. Тя беше открита от кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов.

По време на консултациите присъстваха всички 8 парламентарно представени партии и коалиции. Всички, с изключение на Коалиция „БСП лява България", подкрепиха предложението на Община Благоевград относно състава на СИК.

Заради исканите ротации от страна на „БСП лява България“ за заеманите постове в избирателните комисии, кметът Камбитов даде срок за внасяне на предложение за ново разпределение на съставите на СИК до 10:00 часа в понеделник (3.10.2016 година).

Със заповед на градоначалника са определени общо 146 избирателни секции, в които могат да упражнят правото си на глас жителите на общината.

Бройката на СИК спрямо предходни години е увеличена заради паралелното провеждане на референдума. С това увеличение се цели постигане на нормално протичане на изборния процес пред урните. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK