Жители на Благоевград заплашват с протест, ако бъде наложен локдаун

Снимка: Infomreja.bg

Според местните това би довело до тотален фалит малкия и среден бизнес

Жители на Благоевград готвят протест, ако бъде прието предложението на д-р Павлин Янкулски и колегите му за локдаун на града.

Група жители обявиха, че не са съгласни със затварянето на всички „учреждения“, както е записано в предложението от днешната Комисия за борба с КОВИД-19. Според местните това би довело до тотален фалит малкия и среден бизнес, който и в момента е „на апаратно дишане“.

Предложението на Комисията ще бъде обсъдено в петък на Общинския кризисен щаб, който се състои от 23-ма членове.

„Ако в петък решат да съсипят вече унищожения град, ние излизаме и блокираме Общината и РЗИ, така че да видим дали те ще издържат на локдауна“, заплашиха собственици на търговски обекти.

Те споделиха, че от началото на пандемията имат огромни загуби, а подобно предложение е меко казано цинично, защото противоречи на обещанията на Борисов и управляващото мнозинство, че до толкова крайни мерки няма да се достига.

„Преди празниците, в най-тежките зимни месеци д-р Янкулски решава и е подкрепен от останалите членове на Комисията, че Благоевград трябва да фалира, а нима заразата не се разпространява точно в държавните институции, не в малките обекти, където е практически невъзможно да се струпат хора“, гласи пък коментар в мрежата веднага след оповестяване на решението.

Според жителите на града протест, но не в мирна форма, би бил ясен сигнал, че мерките няма да помогнат заразата да бъде овладяна, но със сигурност биха довършили града.

„Няма гимназисти, няма студенти, няма работа, няма доходи, но има разходи, а Комисията ще плати ли на всички търговски обекти в града за 3-седмичната „отпуска“?“, питат жителите.

Припомняме, че Комисията за борба с COVID-19 към Общинския съвет в Благоевград предлага пълно затваряне на всички учреждения с изключение на аптеки, хранителни магазини, държавни и общински учреждения, бензиностанции и банки.

Срокът на затваряне е три седмици, считано от понеделник /23.11.2020 година/.

Комисията предлага и вечерен час до 20:00 часа за всички ученици до 12. клас.

Сред предложенията е още откриване на триажен кабинет за целия град (колаборация между болниците).

Решенията на комисията ще бъдат изпратени с протокол, като препоръка до Общинския кризисен щаб.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK