Кметът на Благоевград награди плувци и обеща нова база на клубовете

снимки: Община Благоевград

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов награди победителите в 21-вия международен плувен турнир „Дядо Коледа“, организиран от плувен клуб „Пирин“. 

„За мен като кмет на община Благоевград е изключително отговорна задача развитието на спорта и спортно-техническата база в града, за да можете вие, нашите шампиони да се връщате с най-високите отличия от състезания. През 2015 г. ще бъде готов и новият закрит плувен басейн, който ще бъде част от мащабен спортен комплекс. Застанал пред вас в този закрит плувен басейн, в който сега се провеждат състезанията, като кмет на община Благоевград изпитвам срам и обещавам, че ще работя за това вие да получите нормална база и условия за тренировка“, заяви д-р Камбитов пред присъстващите.

 Той  не скри и възхищението си от благоевградските плувци,  които печелят медали, без да имат басейн, а какво ли би било, ако имат подходяща плувна база.

ПК „Пирин“ доказа класата си, като отново взе най-много медали и се класира в тройката във всички стилове.

Плувците на „Пирин“ се оказаха без конкуренция в стил „бътерфлай“, където при момичета и момчета, родени през 2005 г., взеха първите три места.

 В традиционния турнир се включиха  плувните клубове „Лесковац“ Сърбия), „Фока“ (Сърбия), „Левски” (София), „Дамини – ЛВ“ (София) и Вихрен” (Сандански).

Дядо Коледа също не пропусна да посети послушните плувци и долетя от Лапландия с пълен чувал подаръци за младите спортисти.

 

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

glasopodavatel09:41 - 21.12.2014
сега идват избори, ама май Герб няма да му гласуват доверие
георги атанасов00:23 - 21.12.2014
По-умен кмет не сме имали и кадърен
Вароша17:54 - 20.12.2014
Абе, тоя безличен кмет, от къде намира пари за тези нескончаеми награди, пиарчене и парвенющина? От къде изкопахме в Горна Джумая този никаквец?
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK