Кметът Камбитов откри новата учебна година в XI ОУ „Христо Ботев“

Снимки: Община Благоевград

Кметът на община Благоевград, д-р Атанас Камбитов, откри новата учебна година в XI ОУ „Христо Ботев“. Той приветства първокласниците, които за първи път прекрачват прага на училището, всички ученици, техните учители и родители.

„Честит първи учебен ден! Честита нова учебна година! Скъпи първокласници, пред вас се открива нов път - пътят на знанието, който ще ви даде много възможности, много нови хоризонти. Скъпи ученици, бъдете сигурни, че сте попаднали в сигурни ръце. Община Благоевград обеща да изгради нова спортна площадка и тя вече е факт“, каза в част от словото си градоначалникът.

Той отправи поздрав и по повод един от най-светлите християнски празници "Вяра, Надежда и Любов", като пожела здраве и „на добър час“. Заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности, Христина Шопова, откри новото спортно игрище в СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“, както и постави началото на учебната 2018/2019 година.

Във всички училища в община Благоевград учебната година бе открита тържествено с издигане на националния флаг на Република България и химна на страната. Талантливите деца на Благоевград поздравяваха гостите, учителите и своите родители с богати танцово-музикални програми и рецитали. За успешна учебна година бяха отслужени и водосвети.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK