Кметът на Благоевград избухна: Къде сте тръгнали, БСП, и докъде си мислите, че ще стигнете?!

Снимка: Infomreja.bg

Кметът на Благоевград – д-р Атанас Камбитов, се обяви категорично против искането на общинските съветници от БСП за създаването на временни комисии за контрол на изпълнението на проекта за ремонт и реконструкция на площад  "Георги Измирлиев" и депото в Благоевград.

Кметът определи предложението на местните червени парламентаристи като „шизоидна проява на крайно безочливи партийни функционери, които, улисани в желанието си да правят евтин политически пиар, демонстрират неуважение към благоевградчани, към добрите намерения и усилията на общинското ръководство за развитието на областния център“. 

Камбитов каза още, че съветниците демонстрират „истерични крясъци на политическо безочие“. Допълни, че досега не е изразил публично мнение заради толерантност към правенето на политики и определи искането на бесепарите като „политически циркове на гърба на жителите“.

„Къде беше БСП и защо не поискаха "Временни комисии за контрол" по време оперативните програми преди 2011 година?!

Защо не упражнихте контрол при изразходването на средствата по проектите за реконструкция на ВиК системата в кварталите „Грамада“, „Баларбаши“ и „Струмско“. Програмата приключи през 2010 година с надвзети 2 350 000 лева, които не бяха върнати в срок. Ние върнахме тези пари, но продължаваме да плащаме и още 1.5 млн. лв. санкция, наложена заради нарушения в програмата. Тези пари са от бюджета на Община Благоевград, т.е пари, които тежат на гърба на благоевградските данъкоплатци“, отправи част от питанията си Камбитов към депутата Бошкилов „и компания“.

В местните политически престрелки настоящият кмет „припомни“ още: "Къде беше мястото на БСП, когато вашият активен функционер Емил Костадинов беше депутат?! ".

Според Камбитов в Благоевград са се усвоили милиони евросредства по проекти. Минали са десетки проверки на всякакво ниво и Община Благоевград няма наложена нито една санкция за неправилно или порочно усвояване на евросредствата.

В заключение реторично Атанас Камбитов попита: „Къде сте тръгнали, БСП, и докъде си мислите, че ще стигнете?! Каквото и да правите, правете го така, че да не пречите на благоевградчани да се радват на нов площад, ново депо, нови блокове, нови улици, нови детски площадки“.

 

КОМЕНТАРИ

SS09:49 - 22.02.2018
Спокойно Комбитов, няма да боли......стига ревал.....нека хората видят как се израходват парите им.
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK