Кметът на Благоевград иска от АПИ да продължат ремонтите, които уволненият шеф спря

Снимки: Община Благоевград

Виолета Комитова уволни председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“

Кметът на община Благоевград – Илко Стоянов, изпрати писмо до ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура”. Поводът са спрените ремонти на пътищата от републиканската пътна мрежа на територията на общината. Решението е на директора на АПИ, който със своя заповед вчера преустанови ремонтните дейности. Това доведе до хаос в движението по улица „Покровнишко шосе” в Благоевград. Там недовършеният ремонт създава риск от катастрофи, а облаците прах, които се вдигат, намаляват видимостта за водачите на моторни превозни средства. Замърсява се и въздухът не само в града, но и в околните села.  

„Това е основна пътна артерия от републиканската пътна мрежа, която води до производствените бази на десетки фирми на територията на община Благоевград. Заради разпореждането на АПИ се излагат на риск животът и здравето на пътуващите”, заяви кметът Илко Стоянов. 

Той настоява пред ръководството на АПИ въпросната заповед да бъде отменена или преразгледана, за да продължат ремонтните дейности и да се гарантира сигурността на пътуващите. 

ИНФОМРЕЖА припомня, че вчера министър Виолета Комитова уволни председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Апостол Минчев. Причината е проявеното от него своеволие да спре всички строителни дейности на Агенцията. Инж. Минчев е разпоредил писмено преустановяването на работата и изтеглянето на техниката до второ нареждане, съобщават от МРРБ.

По този начин досегашният шеф на АПИ си е позволил да води политика, която е в разрез с политиката на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Писмото за спиране на всички проекти, свързани с ремонти и реконструкция на републикански пътища  на практика блокира дейността на фирмите.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK