Кметът на Бистрица не беше изненадан от зимата! Кирил Огненски разчисти селото с личния си автомобил

Снимки: Личен архив

Кметът на дупнишкото село Бистрица за пореден път не беше изненадан от снега. Той се зае с не леката задача да почисти селото с личния си автомобил.

Още преди 3 години Кирил Огненски поръчва за автомобила си специална лопата, с която почиства снега.

„Така вече трета година успявам да се справя. При нас сутринта снежната покривка достигаше до 20 см. Станах още в 4 часа и започнах. Разчистих първоначално центъра на селото, след което около детската градина и хранителния магазин“, разказа пред ИНФОМРЕЖА, Огненски.

Малко след това дейният кмет решава да помогне и за почистването на центъра на Дупница.

„Реших с моя автомобил да помогна на колегите, защото е по-малък. Трудно там може да се вкара някоя от снегопочистващите машини. Иначе вариантът бе служители от чистотата да разчистят снега на ръка. Стана ми жал, а и аз се справих само за 20 минути“, коментира още кметът на Бистрица.

По данни от общинската администрация в Дупница, през вчерашния ден 8 снегорина са участвали в почистването на града и селата.

„Най-често срещаните проблеми си остават тези с паркираните автомобили по улиците и тротоарите. Така напрактика е невъзможно преминаването на снегорини по част от уличната мрежа“, обявиха още от Община Дупница.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK