Кметът на Белица Радослав Ревански даде ифтар по случай Рамазан, отново събра заедно мюсюлмани и християни

Снимки: Община Белица

С тържествена вечеря ифтар по случай свещения празник за мюсюлманите Рамазан, кметът на община Белица Радослав Ревански отново събра на богата трапеза мюсюлмани и християни. 

На празничната трапеза присъстваха районният мюфтия Айдън Мохамед, местният имам Ахмед Горелски, местният свещеник отец Николай Попов, Елхан Кълков - народен представител от ПП ДПС, Ведат Хйсейн - областен председател на ДПС-Благоевград, председателят на ОбС на БСП-Белица Христо Дунгьов, бившият кмет на Благоевград Лазар Причкапов, представители на бизнеса в община Белица, общински съветници, кметове на населените от общината, общински служители, директори на училища, културни деятели и гости от общината и региона.

Домакинството на кмета Радослав Ревански с тържествената вечеря ифтар е израз на уважение към религията и традицията при мюсюлманите и израз на уважение към християните.

Вечерята ифтар се дава за здраве и берекет. Споделената вечеря е пример за мирно съжителство и разбирателство между хората с различна етническа и религиозна принадлежност, които в община Белица живеят заедно от векове. 

Рамазан е месец на опрощението, покаянието и милосърдието.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK