Приключи изграждане на Център за работа с деца на улицата в Кюстендил

Снимки: Infomreja.bg

Той ще приема до 20 деца от 7 до 18-годишна възраст

Община Кюстендил представи резултатите по проект „Изграждане на център за работа с деца на улицата“. Разработката се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 - 2020, Приоритетна ос 1: „Устойчиво и интегрирано градско развитие“.

„Преди около 18 месеца се събрахме да презентираме този проект, сега сме тук, за да представим финализирането му. През последните месеци се извърши изграждането и облагородяването на бившия РОЦ.

Основната цел на разработката беше подсигуряване на подходяща и ефективна закрила на децата от улицата“, обяви началникът на отдел „Капиталово строителство“ към Община Кюстендил, инж. Илиян Фусков.

Сградата основно е предвидена за дневен център, като в нея са обособени помещения за обучения на деца, за медицинско лице, административна част  и др. Сграда е изцяло нова, като нейната площ е около 800 кв.м.

Капацитетът на сградата е за 20 деца на възраст от 7 до 18-годишна възраст, като те ще могат да се възползват от услугите на 14 специалисти в него.

„Центърът е напълно оборудван с всички необходими материали и пособия за децата, доставено е и кухненско оборудване, бяла и черна техника, и др.

Единственото, което предстои е да се разпредели обзавеждането по всички помещения и Центърът да започне да работи. Предстои извършване и на финансов одит“, обяви още инж. Фусков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK