Кметът на Сандански бе избран за председател на СЮЗО

Атанас Стоянов бе избран за председател на Сдружението на югозападните общини, снимка: Община Сандански

В ръководството влизат и кметовете на Банско, Благоевград и Струмяни

С огромно мнозинство, днес на Общо събрание на Сдружението на Югозападните общини, кметът на Община Сандански – Атанас Стоянов, бе избран за председател на Сдружението. За председателското място бе издигната и кандидатурата на кмета на Благоевград - Румен Томов. 

Сдружението на Югозападните общини е създадено преди 20 години в обществена полза, защитава и представлява общите интереси на общините – членки.  Основната цел на Сдружението е решаване на местни проблеми, осигуряване на международни партньорства за обмяна на опит и създаване на мрежи за сътрудничество, както и експертна помощ при разработване и управление на Европейски проекти.

През настоящия мандат председател на Сдружение на Югозападните общини ще бъде кметът на Община Сандански – Атанас Стоянов, зам.-председател - Васко Стоилков, кмет на Община Сливница, и членове – Иван Кадев – кмет на Община Банско, Румен Томов -  кмет на Община Благоевград, Трайко Младенов – кмет на Община Костинброд, Емил Илиев – кмет на Община Струмяни, Ангел Жиланов – кмет на Община Горна Малина.

За контрольор бе избран Николай Плещов – председател на ОбС – Елин Пелин, а за зам. – контрольор - Гергана Янчева, зам.-председател на ОбС – Благоевград. 

Седемчленният Управителен съвет, който ще работи под председателството на Атанас Стоянов, дава заявка да създаде обща местна политика и добри практики за развитието на региона, както и отлична координация и сътрудничество с Националното сдружение на общините в Република България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK