Кметът на Банско се срещна с представители на най-голямата неправителствена организация в Бурса

Снимка: Община Банско

Кметът на Банско – Георги Икономов, проведе работна среща с представители на най-голямата неправителствена организация в Бурса – „Балкантюрксиат”, обединяваща индустриалния бизнес в турския град.

Берат Тюнакан, почетен председател на сдружението, съпровождан от Сюлейман Улузьой, споделиха своето желание да установят по-тесни бизнес контакти с Банско в областта на туризма и да проучат възможностите за инвестиции, които предлага Банско.

„Балкантюрксиат” обединява повече от 420 дружества, представители на едрия бизнес.

Техните собственици са с преселническо потекло от всички райони на Балканите като преобладават представители на българските преселници.

„От г-н Тюнакан научих, че Банско е много добре познат в Бурса, както и че курортът ни си е създал добро име. Откъдето и идва интересът на бизнес организацията. В тази връзка в края на годината ще бъде организирано бизнес посещение в Банско, на което местния туристически бранш и индустриалците от да създадат контакти, както и да обменят идеи за сътрудничество. 

Считам, че можем да си бъдем взаимно полезни, като освен в туристическата сфера, Банско е подходящо място за инвестиции в хранително-вкусовата промишленост. Ще бъде обмислена и възможността за организиране на Дни на Банско в Бурса, по време на които градът да бъде представен по подходящ начин за засилване на популярността ни“, сподели кметът на Банско.

 

 

КОМЕНТАРИ

we14:54 - 16.04.2018
Преди година бях в Бурса и се заговорих с един човек на спирката,той ме разпита ,и каза че е бил на ски в Банско,каза че му е харесало много и пак ще дойде.Оказа се ,че е учител и си правят такива колективни почивки!Ейваллах!
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK