Кметът на Банско откри нова група в ОДЗ „Здравец"

снимки: Община Банско

Нова детска група беше открита днес в ОДЗ „Здравец” в Банско в рамките на честванията на Празника на града.  На официалното откриване на групата, в която са включени 20 деца до 3-годишна възраст, присъстваха кметът на община Банско Георги Икономов, председателят на Общински съвет – Банско Владимир Колчагов, зам.-кметът Александър Мацурев, общински съветници, директори на училища, граждани и журналисти. Те бяха посрещнати с питка и мед, а децата ги изненадаха с кратко тържество.

"Откриването на тази детска група е едно от радостните събития, с които отбелязваме Празника на нашия град. Радващо е, че се увеличават децата в общината и нямаме проблем с тяхното настаняване. Проектира се още една детска градина, която ще бъде изградена в новия квартал на Банско, но се забави и това наложи бързо да реконструираме помещението, в което сме днес, за да съберем всички желаещи”, обясни кметът.

Икономов добави, че няма деца, останали извън системата и дори семействата, които работят в Банско през зимния сезон, могат да запишат малчуганите си в детските заведения. Таксите също остават непроменени – 20 лева на месец.

„Всичко се дофинансира от общината, защото това е един от начините да стимулираме младите семейства. Отделяме голяма сума и за здравословното хранене на децата”, добави Георги Икономов. Той заяви, че ще продължи да работи в тази посока и обеща следващата година да има още една детска градина в Банско.

 

снимки: Община Банско
снимки: Община Банско

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK