Дани Кадева с отлично представяне в биатлона, а малчугани от Банско получиха медали

Снимки: Община Банско

Кадева беше безупречна в стрелбата по мишените

През уикенда във финландския курорт Контилоахти бяха дадени стартове за Световната купа по биатлон. В надпревара се впуснаха индивидуално мъжете на 20 км и жените на 15 км.

Националната биатлонистка Даниела Кадева – състезател от Клуб по биатлон „Банско 2019”, беше безупречна в стрелбата по мишените. Тя се представи най-добре сред българските участници в състезанието и се нареди на 41-о място във временното класиране за Световната купа.

И от спорта... към едни други медалисти.

24 деца с 24 медала е резултатът от участието на трета възрастова група "Слънчице" на ДГ ”Здравец”с ръководители г-жа Елена Колевичина и г-жа Елена Хаджигеоргиева в Националното състезание „Многознайко” по „Околен свят”.

Преди дни те получиха наградите си от надпреварата под наслов „Обичам природата”. Петгодишните природолюбители от Банско се справиха блестящо със задачите и спечелиха 19 златни, 3 сребърни и 2 бронзови медала.

Миналата година 5-годишните деца от детските градини в Банско се включиха в състезанията и по математика, но не успяха да участват във финалите, заради обявеното извънредно положение в страната.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK