Кметът на Банско: Нека бъдем по-дисциплинирани в изпълнение на указанията

Снимка: Infomreja.bg

Иван Кадев се обърна към хората

Кметът на Банско призова жителите и гостите на общината да бъдат съвестни и предпазливи.

ПУБЛИКУВАМЕ обръщението на кмета:

Скъпи съграждани,
Обръщам се към вас на първо място като банскалия, чието семейство живее под Пирина вече има-няма двеста години. Слушал съм от майки, баби и прабаби, че през главата им са минали страшни неща, но са успели все пак да оцелеят и да продължат напред. Рядко се е намирал някой да може да им помогне, но са се справили с упование в Бога и задружност със семейство и приятели.
Дойде такова време и за нас.

Заплахата от коронавирус доведе страната до извънредно положение.

Но този път не сме сами! Този път с нас е цяла Обединена Европа – с огромния си медицински, финансов и логистичен потенциал. Всички български държавни и общински органи работят за преодоляване на тази рядка и много сериозна опасност!
Като банскалия аз знам, че можем да преборим и по-страшни заплахи. Този вирус можем да го надборим, можем да го надпием, дори можем да го наддумаме с нашите си лонджи. Само че този път залог е животът на възрастните ни родители и здравето на малките ни деца.

Нека този път проявим разум и бъдем по-дисциплинирани в изпълнение на указанията на здравните органи. Нека останем по домовете си, да не се събираме много хора заедно, да оставим банкетите и моабетите за след месец-два.
Днес съм принуден да се обърна към вас най-вече като кмет, който иска да преведе своите съграждани живи и здрави през тази епидемия. Спазвайте строго хигиенните указания на властите и не напускайте домовете си. Знам, че вече ни омръзна без социални контакти, макар от забраната да са минали броени дни. Казваме „умирам от скука“, но не съзнаваме, че днес по целия свят със смъртта и коронавируса шега не бива.

Запазете себе си, спасете близките си, помагайте и съчувствайте на близките си! Помогнете на всички като останете у дома, запазите спокойствие и спазвате хигиенните разпоредби!
Заедно сме и затова ще успеем! Както винаги!

Ваш, Иван Кадев, кмет на община Банско

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK