Учители и родители от ДГ "Детелини" се включиха активно в кампанията "Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!"

Снимки: Личен архив

Учители, помощен персонал и родители на деца от ДГ № 3 "Детелини" се включиха активно в кампанията "Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!".

Рано сутринта във вчерашния ден те се събраха в двора на детското заведение и запретнаха ръкави. Първата им работа бе да изчистят цялото дворно пространство, след което се заеха да го облагородят. 

Голямата група от близо 50 ентусиасти - майки, бащи и преподаватели, дори успя в рамките на ден да пребоядиса цялата ограда около сградата на ДГ №3 „Детелини“.

Стотици жители на Благоевград участваха вчера в кампанията на Община Благоевград. Те преминаха през шатрите, разположени в централна градска част и кварталите, където бяха осигурени метли, чували, ръкавици, тениски, шапки, разсад на красиви цветя и градински инструменти. 

Дамите от Съвета на жените продължиха с почистването и облагородяването на двора на болницата. Заедно със заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности, Христина Шопова, и децата на Благоевград, разкрасиха мястото, засаждайки цветя в цветни саксии от гуми. 

Инициативата бе подкрепена и от всички детски градини в Благоевград. Много доброволци почистиха край дворовете и къщите си.

Кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ продължава и днес.Отново ще има разположени шатри в ЦГЧ и кварталите, на които ще се раздават материали.

Едната от тях ще бъде на площад „Македония“. За кварталите „Еленово“ и „Ален Мак“, шатрата ще бъде позиционирана пред Спортен комплекс „Пирин“, в кв. „Струмско“ срещу магазин „Стоми“, а в кв. „Грамада“ пред бившето „Аско Деница“. Шатрата за кв. „Освобождение“ и кв. „Запад“ ще бъде разположена в двора на бившия механотехникум. Те ще бъдат отворени от 10.30 часа. 

Финал на кампанията ще бъде поставен в 16.00 часа на площад „Македония“. Тогава ще бъдат наградени и активни участници в кампанията, които ще получат ваучери за пейки. Освен награждаването е подготвен и концерт.

В него участие ще вземат Вокално студио „Фа диез“, Балетна Школа „Кроазе“, Воклана група „Мая“, КСТ „Импулс“, ТК „Силвана денс“, Танцов клуб „Блясък“, Денс център „Де жа вю“, БФ „Астра“. Финалът ще бъде поставен от клоуни към школата на Юлия Дживджорска към ЦЛТРБ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK