Кметът на Банско направи първа копка на нова детска градина

Снимки: Община Банско

Кметът на Банско, Георги Икономов, направи символичната „първа копка” на нова детска градина в курортния град.

Рамо до рамо с фирмата-изпълнител ДЗЗД „Корект Строй Банско”, той даде началото на новия общински инвестиционен обект.

„Благодарение на подкрепата на държавата и премиера г-н Бойко Борисов, получихме целево финансиране за изграждането на нова детска градина в размер на 1 200 000 лева. Разкриваме работната площадка с мисъл за бъдещето – да осигурим оптималните условия за отглеждането на близо 100 деца, разпределени в четири детски групи. По този начин ще разрешим един дългогодишен проблем с нарушаването на допустимия максимум на броя на децата и ще осигурим по-спокойна среда за тяхното отглеждане. Не случайно избрахме и терена, който не е локализиран в централната градска част. Семействата, които живеят в новите квартали на града ще разполагат с по-близка до тях детска градина, което ще ги улесни при придвижването, особено през студените месеци на годината”, заяви Икономов по време на церемонията.

В присъствието на ръководството на общинската администрация, председателя на Общински съвет – Банско, съветници и представители на строителният надзор, бе извършен водосвет за здраве и успешно завършване на обекта.

Градината е проектирана съгласно всички съвременни изисквания. В нея се предвижда да се помещават четири детски групи, като всяка от тях ще разполага със собствени гардеробни, занимални, спални и санитарни помещения. Ще бъде изграден също асансьор за лица в неравностойно положение, а отоплението ще бъде локално – с котел на пелети. Планира се обекта да бъде построен до края на 2019 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK