Кметът Москов уважи откриването на учебната година в Трето ОУ, с поздравителни адреси приветства всички учители и ученици в общината

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов и директорът на Трето ОУ "Братя Миладинови" Мариана Халачева, снимки: Община Гоце Делчев

Новата учебна година бе официално открита днес във всички учебни и детски заведения в община Гоце Делчев. 

По традиция общинското ръководство присъства на тържествата по случай първия учебен ден в различни училища на територията на общината. Тази година кметът Владимир Москов бе гост на откриването на новата 2016/2017 г. в Трето основно училище "Братя Миладинови" с директор Мариана Халачева.

Всички останали директори, учители и ученици градоначалникът приветства със специален поздравителен адрес. В него се казва: 

"Приемете моите сърдечни поздрави по повод началото на новата учебна година!

Убеден съм, че за всички първият учебен ден е сред най-вълнуващите дни в годината – ден, в който празнуваме знанието и стремежа на нашия народ към просветление, съхранил ни като нация през годините. 

В този прекрасен празничен ден приемете моите най-топли поздрави и благопожелания за една още по-успешна, спорна и ползотворна нова учебна година!

За нас е чест и гордост, че в учебните заведения на територията на община Гоце Делчев се възпитават и изграждат успешни млади хора. Вие създавате личности, които искат, знаят и могат, стойностни хора с отговорно мислене и гражданска позиция!

Продължавайте да изпълнявате това свое призвание със същия ентусиазъм и висок професионализъм!

Община Гоце Делчев винаги е заставала до вас и занапред ще продължи да ви подкрепя във всички добри инициативи! За нас бъдещето на младите хора е основен приоритет!

Бъдете здрави, упорити и все така всеотдайни в своята професия! Честит празник!".

Над 4 000 ученици прекрачват днес прага на училищата в общината.

Половината от тях са възпитаници на трите гимназии в Гоце Делчев и в СОУ "Св. св. Кирил и Методий" в село Брезница. 

Най-развълнувани на днешния ден са първокласниците и техните родители. Общо 379 са момчетата и момичетата, които от днес се обучават в първи клас, като около 250 от тях са ученици в трите основни училища в града. 

Всички детски и учебни заведения са ремонтирани и напълно готови за началото на новата учебна година. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK