Кметът Москов гостува в АГ отделението на Бабинден

снимка: Община Гоце Делчев

Денят на родилната помощ се превърна в истински празник за хората с бели престилки от родилното отделение на МБАЛ - Гоце Делчев.

Кметът Владимир Москов, заместникът му Богдан Боцев и финанстките Йорданка Ендрева и Антоанета Пенкова от името на Общината поднесоха на празнуващите акушери, гинеколози и на целия персонал на отделението цветя, засвидетелстваха своята признателност и пожелаха много здраве и много бебета през 2014 година.

Градоначалникът Владимир Москов дари 1000 лева на АГ отделението в местната болница.

В МБАЛ "Иван Скендеров" днес бе изпълнен и старият български обичай, при който младата родилка Мариета Пилева поля вода, за да измият ръцете си докторите от родилното отделение, а най-възрастната акушерка - Илинка Пиронева, разчупи пита и пожела на колегите си много професионални успехи. Тя сподели, че вече 38 години празнува Бабинден в здравното заведение.

Младата майка Мариета Пилева, която ден преди празника е родила втората си рожба, също отправи топли пожелания и благодарности към целия докторски екип и персонала на отделението.

В АГ-отделението на гоцеделчевската болница през 2013-а година са се родили 600 деца, сред които има и три двойки близнаци. 270 са родените деца от община Гоце Делчев, а от тях 161 са новородените жители на града за миналата година. От началото на 2014-а година до момента са се родили 34 бебета.

Освен с висока натовареност и брой на ражданията, равен и дори по-голям от тези в някои областни болници, работещите в системата на родилната помощ в Гоце Делчев могат да се похвалят с изцяло модернизирана база.

Кметът на общината Владимир Москов разгледа напълно обновената родилна зала, както и залата за новородените и се запозна с възможностите на новото оборудване в отделението.

През миналата година АГ отделението бе напълно ремонтирано и оборудвано с нова апаратура - 3 нови гинекологични стола, 2 родилни легла, нов триканален ЕКГ апарат, перфузори и изключително модерна ултразвукова система за образна диагностика /ехограф/, които са осигурени от Община Гоце Делчев чрез проект по Програмата за европейско териториално сътрудничество „България – Гърция 2007 – 2013 година” на стойност близо 400 000 лв.

Освен това в рамките на проект по Оперативна програма „Регионално развитие” на стойност 3 милиона 695 000 лева, спечелен и реализиран от община Гоце Делчев, АГ отделението получи операционна лампа, 4D ултразвук, монитор за регистриране на сърдечната дейност на новородените, както и хирургичен инструментариум.

След извършените ремонтни дейности и с осигуреното ново оборудване, материалната база в АГ отделението на МБАЛ „Иван Скендеров” е на много високо ниво и предоставя чудесни условия, както за работещите, така и за пациентите.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимка: Община Гоце Делчев
снимка: Община Гоце Делчев
снимка: Община Гоце Делчев
снимка: Община Гоце Делчев

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK