Кметът Минка Капитанова даде старт на празничната седмица в община Гърмен

снимки: Община Гърмен

С издигането на националния флаг днес кметът Минка Капитанова даде старт на традиционната седмица, посветена на празника на община Гърмен, която ще продължи до 18 април.

Ден преди тържественото откриване служители на администрацията, кметове на населени места и жители на общината се включиха в поход до язовира над село Хвостяне, където си направиха незабравим пикник с много забавни игри и веселие. 

На днешната церемония, с която официално стартираха празниците на община Гърмен, на площада в общинския център се събраха представители на почти всички институции и учебни заведения в Гърменско.

Както ИНФОМРЕЖА писа, тържествата, посветени на празника на общината, стартират на 14 април и ще продължат до 18 април. празникът на общината стартира на 14  ИНФОМРЕЖА писа, празниците на община Гърмен започват на 14 април и ще продължат до 18 април, събота.

Вече започнаха и първите инициативи. От днес до 17 април в библиотеката на Гърмен ще се проведе конкурс за рисунки под мотото "Да спасим планетата Земя", а от 17 часа тази вечер в кафе „Атлас” ще започне и конкурсът за рецитал по стихове на любимия на мнозина поет Дамян Дамянов.

Час и половина по-късно почитателите на творчеството на Надежда Захариева ще имат възможност да се срещнат лично с писателката и да се насладят на нейното творчество.

По време на празничните дни на община Гърмен ще бъдат проведени още десетки събития, като детско шоу "Мини мис и мистър Пролет" и "Талантите на Гърмен", кулинарна изложба, състезания с велосипеди, парадно шествие с участниците в VІ Международен фолклорен фестивал "Да пеем и танцуваме заедно” - от Никополис ад Нестум до площада в Гърмен.

Предвидени са още музикални програми и други изяви във всяко населено място на територията на общината.

Бюджетът, който е гласуван от Общинския съвет за тазгодишното провеждане на гърменските тържества, е 15 000 лева.

 

снимки: Община Гърмен
снимки: Община Гърмен
снимки: Община Гърмен
снимки: Община Гърмен

КОМЕНТАРИ

kr23:18 - 15.04.2015
ei kurvo dabnishka tvoq ramizchi ne te li chuka ta govorish samo za manol toi shte umre i pak shte duhash na levcheto
аз20:12 - 15.04.2015
Олелееееееее, горкичките ми така са се наредили всички служителки все едно е октомври месец и чакат новият кмет да им връчи заповедите за освобождаване
аожгая19:09 - 15.04.2015
Ей инфомрежа престанете да качвате снимки на тоя бурсук бе. Като я видя само и ми пада оная работа.Гледам гледам и не мога да определя каква порода е тази специална кръстоска между носорог и орангутан. Евала признавам ги дебренци по критерий извратеност са №1.[[[[[СКРИЙТЕ Я НЯКЪДЕ ТАЗИ КМЕТИЦА МОЛЯ ВИ СЕ ХЪ-ХЪ-ХЪ!!!!
до неграмотния тъпкач на мина19:01 - 15.04.2015
УНИКАЛЕН СИ КОЙТО И ДА СИ, ОТ СЕГА СТЕ СЕ ПОБЪРКАЛИ, НЕ МОГА ДА СИ ПРЕДСТАВЯ КАКЪВ СТРАХ ЩЕ Е ЕСЕНТА КОГАТО Г-Н БАШЕВ ЩЕ ВИ ИЗРИТА ПАК ТАМ ОТ КЪДЕТО ВИ БЕШЕ ИЗМЪКНАЛ.АКЪЛ СИ ТРЯБВА БЕ ПРОСТАЦИИИ,АКЪЛ.ФАКТА ЧЕ Г-Н БАШЕВ И ПОДНЕСЕ НА ТАЗИ ГРОЗОТИЯ МИНА ТАЗИ ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ,НЕ ЗНАЧИ ЧЕ ИМАТЕ АКЪЛ БЕЕЕ. ЕТО С ПОСТЪПКИТЕ СИ И МИНА ПОКАЗА ЗА МНОГО КРАТКО ВРЕМЕ ЧЕ НЯМА КАПЧИЦА АКЪЛ В ГЛАВАТА И АЙДЕЕЕ НА ЕСЕН В БУНИЩЕТО. ТЪПА, ТЪПА, ТЪПА ДЕБРЕНСКА ОВЦА. И МАКАР ЧЕ Е АНОНИМНО АЗ НЕЗНАМ КОЙ ОВЧАР Е ТРЪГНАЛ ДА Я ЗАЩИТАВА??? ОСВЕН АКО НЕ Е ВЕНЦИТО ОТ АБЛАНИЦАААА

FACEBOOK