Грък е предаден на съд за даден подкуп на пътните полицаи в Сандански

Снимка: Infomreja.bg

Нарушителят дал две банкноти по петдесет евро

Окръжна прокуратура – Благоевград, е приключила бързо досъдебно производство и е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Г.И. за извършено от него престъпление по чл. 304а от НК.

Около 08:30 ч. на 03.01.2020 г., в района на новата автогара в Сандански, дежурен автопатрул спрял микробус „Мерцедес“ с гръцки регистрационен номер. Идвайки от ул. "Свобода" към ул. "Тодор Каблешков", МПС преминало на червен сигнал на регулирано със светофарна уредба кръстовище. Единият от полицаите отишъл при водача – Г.И., представил се и проверил документите му. Разбирайки, че е чужд гражданин на гръцки език му обяснил за констатирано нарушение на правилата за движение. Било му разпоредено да остане в превозното средство и да последва полицейския автомобил до сградата на Ройонното управление, където да му бъде съставен акт за установяване на административно нарушение.

Вместо да изпълни това, чуждият гражданин наближил патрулиращия автомобил и почукал по стъклото на прозореца, след което отворил вратата от страната на шофьора и хвърлил две банкноти по петдесет евро.

Веднага за случилото се било докладвано по радиостанцията в полицейското управление, а на И. били поставени белезници.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK