Кметът Кирил Котев откри паметна плоча на основателя и строителите на 100-годишния парк „Свети Врач” (СНИМКИ)

Снимки: Infomreja.bg

По повод 100-годишнината от създаването на уникалния парк „Свети Врач” в Сандански, кметът на общината Кирил Котев тържествено откри паметна плоча на основателя ген. Георги Тодоров и строителите Александър Дамянов, Никола Митрев и Борис Митов.

Камъкът, върху който каменоделец изписа имената на създателите на парка, е пещерно образувание от Пирин в местност над с. Илинденци, добито от кариера „Мура”. То е дарение от фирма „Бумар”АД.

Проектант на паметната плоча, която тежи около 6-7 тона, е арх. Тюлеков и ще напомня на поколенията санданчани и гости за историята, природните и уникални богатства на град Сандански.

Преди кметът официално да открие паметната плоча, в памет на ген. Тодоров бяха поднесени венци от Община Сандански, Общински съвет – Сандански и гражданите на Сандански пред неговия паметник в началото на парковата алея в присъствието на заместниците на община Сандански, секретаря на общината, председателя на Общинския съвет, кметове, кметски наместници, ученици, служители в общинска администрация, жители и гости.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK