Сандански отбелязва 105 години от освобождението на Свети Врач и Пиринска Македония

Снимка: Община Сандански

105 години от освобождението на Свети Врач и Пиринска Македония ще отбележат тържествено на 20 октомври /петък/ в Сандански.

Честванията по повод годишнината ще започнат с поднасяне на цветя от ученици пред всички паметници в града на герои, отдали живота си за свободата на България.

В 16:30 ч. от пл. „България“, по ул. „Македония“, до паметника на ген. Тодоров в парк „Свети Врач“ ще премине тържествено шествие. Участие в него ще вземат Общински духов оркестър, мажоретен състав и Военно формирование 56 040 - Благоевград, с командир майор Спаневиков.

Националният флаг ще бъде издигнат в 17:00 ч., след което ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на водача на славната седма пехотна Рилска дивизия – ген. Георги Тодоров.

Концерт на пл. „България“ в 18:00 ч. ще бъде празничният завършек на славната дата – 20 октомври. Участие ще вземат: ВГ „Звънче“, Фолклорни танцови школи „Македонци“, Фолклорна формация „Славеи“, Танцова формация „Празник“ и Ансамбъл за народни песни и танци „Никола Вапцаров“ при читалище „Отец Паисий – 1919“ - Сандански.

По повод 105-ата годишнина от освобождението, на 21 октомври 2017 г. /събота/ сутринта в парк „Свети Врач“ ще се проведе Държавно първенство по триатлон спринтова дистанция.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK