РЗС-Сандански: Котев и съветниците на Тотев ликвидираха болницата

Снимка: МБАЛ "Свети Врач"

"Днес с 15 гласа „За” по предложение на кмета Кирил Котев и с подкрепата на съветниците на Тотев бе ликвидирана общинската болницата „Св. Врач” в Сандански. Взеха решение да се създаде ново общинско ООД с фалиралата общинска болница в Петрич с равни дялове – по 49 %, при абсолютно нарушение на закона.

Това е безпрецедентен акт на политическо безумие, наглост и меркантилност. Тези петнадесет поръчкови играчи, които си позволиха да сложат край на болница със 77-годишна история ще висят на стената на позора, докато градът ни съществува. Окончателно се доказа, че модела „Котев” е по-лошото продължение на управлението на Тотев".

Това се казва в позиция на парламентарната група на "Ред, законност, справедливост" в санданския парламент. 

"Ликвидирането на нашата болница чрез схемата за сливане с тази в Петрич е най-тежкия удар, нанасян върху град Сандански за целия преход. Без да е взето мнението на лекарите и медицинския персонал в болниците на Сандански и Петрич, се взе безумно решение срещу здравеопазването в целия регион.

По всичко личи, че целта е в близко бъдеще прекрасният терен на болницата, намиращ се в сърцето на парка на град Сандански, да бъде грабнат от групировка, близка до това управление. Втората цел е чрез сливането с фалиралата болница „Рокфелер” в Петрич да се заличат следите на кражбите и в двете болници през последните години. 

Чест прави на лекарите съветници д-р Попов, д-р Алексиев и д-р Ждрапанска, които гласуваха заедно със шестимата съветници от РЗС и остро възроптаха срещу закриването на „МБАЛ СВЕТИ ВРАЧ” ЕООД в Сандански. Това мнозинство и този кмет са срам и позор за Сандански", гласи още позицията на партията, подписана от Яне Янев, Костадин Станоев, Калин Терзийски, Красимир Станков, Румен Гърчев и Илия Георгиев. 

От РЗС са категорични, че ще предприемат всички необходими действия да обжалват по съдебен ред това пагубно според тях за града решение. През септември готвят протест в подкрепа на гражданите на Сандански, за да имат свое болнично заведение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK