Потребители на социални услуги участваха в празник на книгата "Приказки с поука” в благоевградската библиотека

Снимки: РБ "Димитър Талев"

Празник на книгата под надслов „Приказки с поука” организираха в читалнята на Детския отдел на Регионална библиотека "Димитър Талев" в Благоевград по случай Световния ден на книгата и авторското право - 23 април.

В тържеството участваха потребители на Комплекса за социални услуги за възрастни с увреждания и ръководителят Маргарита Бербатова, Красимира Маникатова от Защитено жилище за хора с умствена изостаналост, Катя Стефанова от Дневен център за възрастни с увреждания „Зорница” и Илонка Младенчева от Дневен център за деца с увреждания „Зорница”.

Библиотекар от отдела разказа на младите хора за 23 април – Световния ден на книгата и авторското право, и за характерните особености на приказките с поука. Младежите чуха приказките „Лястовицата и птиците”, „Котката и мишката” и „Кокошката и лисицата”и отгатнаха забавни гатанки. Таня Мелниклийска от Защитено селище прочете на младите хора приказката „Чичо Пейо”.

От библиотеката бяха подготвени рисунки за оцветяване с приказни герои, в които младежите се включиха с голямо старание. На гостите на празника на книгата бе прожектиран и филмът на Дисни „Цар Лъв”.

От библиотеката подариха на младежите грамоти за участие в тържеството и книги за спомен от празника.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK