Кметът Камбитов връчи грамоти на отличници от НХГ по случай 24 май

снимки: infomreja.bg

Почетни грамоти на отличници от Националната хуманитарна гимназия връчи на традиционна церемония кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов. Церемонията се проведе в двора на учебното заведение и е по повод 24 май- Деня на славянската писменост и култура и празник на Благоевград.

В обръщението си кметът поздрави учителите, учениците и гостите на събитието и пожела на завършващите абитуриенти да продължат с образованието си, защото то ще им даде сигурност за бъдеща професионална реализация.

„Искам специално да благодаря на педагозите от Националната хуманитарна гимназия за всеотдайния труд и високото ниво на образование“, допълни още градоначалникът. Той изрази надежда, че всички днес ще си спомнят колко много българите са дали на света и колко ценно е нашето наследство.

Д-р Атанас Камбитов анонсира, че до септември в училището ще бъде изградено футболно игрище с изкуствена настилка. Кметът подчерта, че новата придобивка учениците са заслужили с високите си спортни постижения през изминалите години.

Сред отличените възпитаници на бивша Солунска гимназия бяха ученици, с висок принос за добрия имидж на училището през изминалите години.

Директорът на хуманитарната гимназия Марин Митов поздрави завършващите и пожела на всички да уважават историята и да отстояват истината в нея.

Сред официалните гости на събитието бяха още зам.-кметовете на община Благоевград Валери Смиленов и инж. Стоян Благоев, народният представител Даниела Савеклиева, председателят на Държавна агенция за закрила на детето Калин Каменов и директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ в община Благоевград Христина Шопова.

На церемонията присъстваха и представители на випуск 1948 година, 1949 година, 1963 година, 1975 година, родители, културни дейци и общественици.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Джелем03:40 - 25.05.2013
А за нас ромите няма ли нищо?Поне на кучката да му признаят патента за сярната киселина?преди той да почне да я използва никой не знаеше за нея!?
Джелем19:41 - 24.05.2013
И защо трябва да го прави кмета?Къде е РИО?да вземе да свърши работата на всички регионални институции!а не беше ли само общински кмет?
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK