"Пирин" стартира подготовка, Радуканов изведе 23-ма състезатели

Снимка: ОФК "Пирин"

ОФК "Пирин" започна зимната си подготовка за шампионата на Първа лига днес. Тържествен водосвет ознаменува по традиция събитието, а старши треньорът Милен Радуканов изведе 23-ма състезатели.

Сред тях бяха трима нови играчи – Ивайло Тодоров, който е почти сигурно ново попълнение, идващо от Локомотив Г. Оряховица, както и Тихомир Костурков и Вайс Вранчев, които са на проби.

След почивка, изкарана след тежка контузия на миналата зимна подготовка, се завръща и Манол Чапов.

Утре пиринци ще направят медицински изследвания, а в петък - функционални. Именно след тях Тодоров се очаква да подпише и договор със зелените.
Подготовката ще премине първоначално в домашни условия, като в края на месеца ще се проведе и минимум 12-дневен лагер в Турция, където ще се проведат и повечето контролни срещи.

Възможно е един мач да се изиграе и в Благоевград, непосредствено преди отпътуването за южната ни съседка.

Старши треньорът Милен Радуканов сподели, че очакванията му за селекцията преди шампионата се простират в 2-3 имена, които да подсилят най-невралгичните постове.

„Благодаря още веднъж на кмета Атанас Камбитов за предоставената възможност да работя в Пирин. Мисля, че с моя екип и ръководството се справяме добре с оглед условията. Тук сме, за да работим и денонощно ще работим за поставената цел – запазване на място в Първа лига", обясни още Радуканов.

Управителят на клуба, Венко Попов, обясни ситуацията около и в клуба.

„Няма да сме разточителни, а все повече и повече ще започваме да разчитаме на нашите кадри. Създадени са ни условия, които вече е време да започната да дават резултат и да интегрираме повече деца от школата. С минимален брой футболисти от вън, ще се връщаме към корените си – а именно един отбор съставен основно от играчи от школата на клуба", обясни той.

 

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK