Ива Уорън: Целта ни е Благоевград и България да имат един силен футболен отбор с името „Пирин“

Снимки: Община Благоевград

Ива Уорън, представител на „Емирейтс Уелт”, основен рекламодател на  ОФК „Пирин“, представи възможностите и намеренията, свързани с бъдещето развитие на футболния отбор. По време на редовно заседание на Общински съвет тя начерта главните насоки, по които ще се работи в бъдеще.

Ива Уорън благодари на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов за отворения и отговорен диалог до момента. „За нас няма по-желан партньор за работа от Община Благоевград. Крайната ни цел е Благоевград и България да имат един силен футболен отбор с името „Пирин“, който отново да е фактор и пример в този спорт“, категорична бе Ива Уорън.

Тя подчерта, че най-важната задача е финансовото стабилизиране на клуба и сподели, че компанията на „Емирейтс Уелт“ ежедневно работи по въпроса, като за целта в момента са направени един спонсорски договор и едно дарение.

„Имаме намерение до края на следващия месец задълженията на клуба, особено към състезатели и персонал, да бъдат сведени до нула, и на 25 юли всички в семейството на ОФК „Пирин“ да получат редовното си и договорено заплащане за месец юни. Бюджетът, който ще  подсигурим, е отличен за българските стандарти. Възнамеряваме с поставянето на целите, той да бъде реципрочен на това, което се очаква“, каза още Ива Уорън.

Тя бе категорична и по отношение на плановете за подобряване на условията в Детско-юношеската школа на отбора. От изказването й стана ясно, че в момента се изготвя бизнес план, както и конкретно предложение за промяна на формулата на управление на клуба, които ще бъдат оповестени след финализирането им.

Относно свършеното до този момент от „Емирейтс Уелт”, с подкрепата на Община Благоевград, е почти занулените задължения за 2018 година. „Остават за доплащане единствено възнаграждения на бивши състезатели, с които имаме подписани споразумения това да стане до края на тази година. Възнамеряваме това да се случи по-рано. Задълженията към доставчиците са сведени почти до минимум, като нашето намерение в рамките на един-два месеца и те да  бъдат разплатени“, каза още Ива Уорън.

Тя сподели, че вече има закупена нова  модерна екипировка за мъжкия отбора и треньорския състав в на ОФК „Пирин“, като същата ще бъде осигурена и за състезателите в ДЮШ на клуба.

По време на заседанието стана ясно още, че е подсигурен тренировъчен лагер за мъжкия отбор. Относно транспорта, също са предприети действия за осигуряване на по-добри условия. Ива Уорън подчерта, че се осъществява градивен диалог с бизнеса, както и с привържениците на отбора. Работи се усилено и за подобряване на материалната база. 

„С оглед на всичко направено за спортната инфраструктура през последните години, ние имаме една прекрасна основа да създадем нещо хубаво и ОФК Пирин да гони едни по-високи цели и признания не само на национално, но и на международно ниво“, сподели още Ива Уорън. 

„ЕМИРЕЙТС УЕЛТ ЕАД е инвестиционен посредник, лицензиран от Комисията за финансов надзор на България. Компанията развива своята дейност на територията на Великобритания, Испания, Италия и Обединени арабски емирства.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK