Откриха първия по рода си турнир по боча в Благоевград

Снимки: Община Благоевград

В турнира участваха потребители на социални услуги от Благоеввград, Кюстендил и Ловеч

Днес се проведе първият по рода си турнир по боча за лица с физически и ментални увреждания, в който взеха участие потребители на социални услуги от Благоевград, Кюстендил и Ловеч.

Участниците в състезанието бяха приветствани от Христина Шопова - зам.-кмет по култура и хуманитарни дейности, която даде началото на турнира като хвърли първата джак топка.

В турнира веза участие 6 отбора - отбор „Ильо войвода“ – гр. Кюстендил – потребители от Дом за лица с физически увреждания, отбор „Люляков град“ – гр. Ловеч – потребители от Център за социална рехабилитация и интеграция, отбор „Слънчев дом“ – Благоевград – потребители от Защитено жилище „Слънчев дом“, отбор „Струма“ – Благоевград – потребители от Защитено жилище „Струма“, отбор „Искра – Зорница“ – Благоевград – потребители от Дневен център за деца с увреждания „Зорница“, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Зорница“, Защитено жилище „Искра“, отбор „Струмско“ – потребители от Защитено жилище „Струма“.

След изключително оспорвани игри на първо място се класира отбор „Струма“ - гр. Благоевград, който получи купа, грамота и златни медали. Ето и останалите резултати:

2- ро място – сребърни медали и купа за  отбор „Слънчев дом“ – гр.Благоевград

3- то  място – бронзови медали и купа за отбор „Люляков град“ – гр.Ловеч

4-о място – отбор „Струмско“ – Благоевград

5-о място – отбор „ Искра- Зорница“ –Благоевград

6- о място – отбор „Ильо войвода“ – Кюстендил

Идеята е в бъдеще турнирът да се провежда ежегодно с участието на отбори на потребители на социални услуги от България и чужбина.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g