Кметът Камбитов откри първия Държавен индивидуален шампионат по акробатика в Благоевград

Снимки: Община Благоевград

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов даде официален старт на Държавния шампионат по акробатика, който се провежда в Благоевград за първи път. Церемонията започна с химна на Република България, което изправи на крака стотиците спортисти и любители на акробатката. 

„Изключително ми е приятно, че Благоевград е домакин на Държавния шампионат. 20 отбора, над 350 участници – фактите са повече от впечатляващи. Дългогодишната история на шампионата и положителният ръст на участниците, с всяка изминала година, са показатели, че акробатиката има традиции и се развива.

Сигурен съм, че подобни форуми стимулират спорта, сигурен съм, че и след като шампионата завърши ще има още повече желаещи да практикуват акробатика. Вярвам, че благоевградският отбор „Шурикен“ ще постига много успехи занапред. Община Благоевград има много активна и ясна политика по отношение на развитието на спорта. Подпомагаме и стимулираме абсолютно всички клубове, а акробатиката е един красив и позитивен спорт“, каза д-р Атанас Камбитов в част от приветственото си слово.

Той благодари на Българската федерация по акробатика, че всяка година за церемонията „Спортист на годината“ в Благоевград пристигат акробати от цяла България. 

По време на официалното откриване генералният секретар на БФСА Николина Христова благодари на д-р Атанас Камбитов за съдействието и подкрепата, като изрази увереност, че общинското ръководство ще продължи да помага за развитието на спорта. Тя подчерта, че не е случаен фактът, че именно Благоевград е домакин на държавното първенство. В знак на признателност д-р Камбитов получи и плакет от БФСА. 

Преди старта на състезанието, участниците и гостите бяха поздравени с изпълнение на децата от Обединен детски комплекс. 

Състезанието по акробатика се провежада в рамките на четири дни в зала „Скаптопара“.  В него участват 20 клуба от цялата страна, а гост в Държавен индивидуален шампионат по акробатка е отборът на гръцкия клуб “Олимпиада Ставруполис” Солун, който участва с женски двойка и тройка. 

В програмата за първите два дни е включено състезанието във възрастите 11-16, 12-18 и 13-19 години - женски двойки и тройки, смесени двойки, мъжки двойки и четворки. Те ще играят темпова, балансова и смесена комбинации, в които ще бъдат наградени призовите тройки. 

На 2 юли ще бъде състезанието при децата – момчета и момичета във възрастите 6-8 и 9-11 години. В програмата през последния ден, 3 юли, е включено състезанието на груповата акробатика във възрастите 6-12 и 7-13 години – женски двойки и тройки, смесени двойки, мъжки двойки и четворки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK