Кметът Камбитов и Ансамбъл "Пирин" гостуваха за празника на побратимения Чаковец, Хърватия

Снимки: Община Благоевград

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов бе гост на тържествата по повод празника на град Чаковец, Хърватия. По време на честванията кметът Камбитов поздрави градоначалника на Чаковец - Стйепан Ковач, като не скри впечатленията си от политиката и развитието на града.

Благоевградският ансамбъл представи изключителни изпълнения под звуците на българската народна музика. Ансамбъл "Пирин" подари невероятни емоции и предизвика фурор в Културен център-Чаковец, който тази година отбеляза своята 70-годишнина.

Творците от емблемата на Пиринския край показаха атрактивни съчетания и много ритъм, като доказаха, че традициите са живи. Бурни аплодисменти поставиха края на участието на благоевградската гордост Ансамбъл "Пирин", които вдъхновиха стотици хора.

В края на представлението хървати и българи се хванаха на българско хоро и танцуваха заедно с ансамбъл "Пирин". На честванията присъства още и председателят на Общински съвет-Благоевград, Радослав Тасков.

На официална визита през 2015 година в Чаковец, Хърватска, кметът Стйепан Ковач и кметът на община Благоевград - д-р Атанас Камбитов, подписаха споразумение за партньорство и побратимяване на двата града.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK