Кметът Камбитов откри благоустроената улица „Марица“

Снимки: Община Благоевград

На официална церемония днес кметът на Благоевград, д-р Атанас Камбитов, откри благоустроената улица "Марица".

„Ако погледнете улицата сега, ще видите, че няма нищо общо с това, което беше, и с начина, по който изглеждаше преди месеци. 50 години може би не беше правено нищо по тази улица. Много се радвам, че успяхме в срок да изпълним всичко. Това е обект с мащабна и цялостна реконструкция, с цялостна подмяна на пътната настилка, цялостно облагородяване, ВиК подмяна. Имаше много трудности и проблеми, но важното е, че всичко е добре, когато свършва добре", коментира градоначалникът.

Благоустрояването на улицата е финансирано по Оперативна програма "Регионално развитие", част от средствата са осигурени и от Община Благоевград. "Много се радвам, че един бивш кмет, който много критикуваше проекта, има възможност да се прибере вкъщи по нова улица и в санирано жилище“, каза Камбитов.

Той благодари на екипа си, на партньорите от „ВиК“ ЕООД- Благоевград, на изпълнителите за спазения срок, както и на гражданите за търпението по време на строително-ремонтните дейности.

На официалната церемония присъстваха още и председателят на Общинския съвет - Радослав Тасков, заместник-кметовете, общественият посредник - доц. д-р Валентин Василев, управителят на „ВиК“ ЕООД- Благоевград - инж. Росица Димитрова, изпълнителите и екипът на проекта, представители на общинска администрация, граждани.

Обектът „Благоустрояване на ул. „Марица”, в участъка от бул. „Св. Димитър Солунски” до ул. „Иван Михайлов” е част от мащабния проект „Благоустрояване на градската среда”.

Част от мерките, които бяха постигнати с ремонтните дейности, са осигуряване на достъпна, безопасна и уютна градска среда, обновяване на надземната и подземна улична инфраструктура, създаване на комфорт при пътуването и добро отводняване на улицата.

Осигурена е и безопасността и енергийната ефективност чрез ремонтиране на тротоарните настилки и изграждане на ново енергоспестяващо улично осветление, бяха  облагородени и зелените площи.

Проектът стартира на 18 ноември 2016 г. със сключения между Община Благоевград и Управляващия орган на ОПРР договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK