Кметът Камбитов към съветниците: Дайте предложение как да бъде платена санкцията от 10 000 лева на ОФК „Пирин“

Снимка: Община Благоевград

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов бе категоричен, че Общинският съвет трябва да направи конкретно предложение откъде да бъдат взети 10 000 лева, с които да бъде платена наложената санкция на ОФК „Пирин“ заради саморазправата на общинския съветник Кирил Ваклинов със служител на МВР по време на мача с ПФК „Ботев“ Пловдив.

„Няма да говоря кой е виновен и кой не е. Санкцията е вследствие на поведението на г-н Ваклинов и питам кой ще я плати? Зная какво струва и лично на мен, и на администрацията финансирането на този клуб, защото обикаляме да търсим малки и големи спонсори. Има бюджет, който е разчетен, този бюджет в момента е минус 10 хиляди лева. В него тези пари не са предвидени. Това означава, че ако не вземем от вашите заплати, трябва да вземем от хората, които работят в клуба“, коментира кметът Камбитов.

Той заяви, че очаква по време на следващата сесия да бъде направено конкретно предложение за начина, по който да се плати глобата, наложена на ОФК „Пирин“. По време на заседанието на ОбС се разрази гореща дискусия, а кметът Камбитов поясни, че в следващите дни ръководството на футболния клуб ще излезе със списък с имена, на които достъпът до стадиона ще бъде ограничен. 

Идеята беше подкрепена от част от общинските съветници. „Има такава практика във футболния свят и в България, включително, да се забрани на определени лица да посещават футболните срещи на стадиона и ще видите, че проблемът ще бъде решен“, коментира Димитър Урдев. Той апелира да бъдат взети всички необходими мерки, за това родителите да не се страхуват да водят децата си по футболни срещи. 

„Хората не ги е страх, хората ги е срам да ходят с децата си, защото това, което се чува не е за детски уши“, категоричен беше кметът на Благоевград д-р  Атанас Камбитов. 

По настояване на Камбитов на следващото заседание се очаква да бъде направено конкретно предложение за начина, по който ще се плати глобата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK