Кметът Камбитов инициира среща с малкия и среден бизнес в Благоевград по програма „Хоризонт 2020”

снимка: infomreja.bg, архив

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов инициира разяснителна среща по осмата рамкова програма на Европейски съюз „Хоризонт 2020” с представители на малкия и среден бизнес от общината. Срещата ще се проведе на 24 март от 10.30 часа в зала „22 септември”.

Целта на информационната среща е да бъдат разяснени всички възможности пред малките и средни предприятия за кандидатстване и усвояване на евросредства по програмата.

Екипът „Камбитов” ще работи в помощ на бизнеса за изработване на проекти по програма „Хоризонт 2020” и тяхното спечелване.

Приоритет е усвояването на повече субсидии, с които да се развие малкия и среден бизнес в общината и икономическата стабилност на региона.

Кандидатстващите по програмата ще получат максимална подкрепа от специалистите на община Благоевград за усъвършенстване на проектите им за тяхното успешно реализиране.

Новата програма „Хоризонт 2020” е с бюджет от 80 милиарда евро за периода 2014 - 2020 г. Тя свързва научните изследвания и иновациите – от научното изследване до продажбата, всички форми на иновации, като предлага опростен достъп до финансиране за фирми, университети, институти от всички страни в ЕС и трети страни.

„Хоризонт 2020“ е насочена към изграждането в целия Европейски съюз на икономика, основана на знания и иновации. 

Разяснителната среща по програма „Хоризонт 2020” е отворена за всички желаещи да получат повече информация за нейните специфики, начини за кандидатстване и финансиране.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK