Кметът Камбитов и Борис Цизел дискутираха развитието на Благоевград

снимка: Община Благоевград

На среща с председателя на международната мрежа за Икономика на знанието Борис Цизел кметът на Благоевград Атанас Камбитов и председателят на Общинския съвет Даниела Савеклиева обсъдиха възможностите Благоевград да развива креативна икономика, базирана на знание и иновации. Това е и един от приоритетите на стратегията за развитие  „Европа 2020”.

Срещата с Борис Цизел в Брюксел бе организирана от българския евродепутат Мария Габриел и бе част от натоварената програма на  делегацията от Благоевград, водена от кмета Камбитов, по повод изложението „Благоевград – модерен и древен”, представено в Комитета по регионите.

По време на срещата проф. Цизел оцени високо стремежа на Благоевград да се утвърди като  център за развойна и изследователска дейност, като изрази мнение, че градът има всички шансове да изпълни заложените цели и да реализира проекти в тази сфера.

Камбитов изрази готовност за сътрудничество между община Благоевград и международната мрежа за Икономика на знанието, като подчерта, че се работи усилено по създаване на условия за привличане на повече чуждестранни инвестиции в региона.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK