Новият кмет на Благоевград, Румен Томов: Днес спечелиха хората, спечели демокрацията! (ВИДЕО)

Румен Томов е новият кмет на община Благоевград, снимка: Infomreja.bg

Благоевградчани могат да очакват от мен едно открито управление, обърнато изцяло към тях

Днес спечелиха жителите на община Благоевград. Спечели демокрацията, тъй като ние направихме една изключително чиста предизборна кампания. Хората припознаха нашите идеи за развитието на община Благоевград.

Това заяви минути след края на днешния изборен ден новият кмет на община Благоевград, Румен Томов. Той спечели местния вот с близо 10% преднина пред опонента си от ПП ГЕРБ и досегашен градоначалник, Атанас Камбитов. Ето и цялото му изявление:

"Доволни сме от резултата. На благоевградчани искам да благодаря за техния избор, да им благодаря за високата избирателна активност, бих желал да благодаря и на предизборния ми щаб, които се раздадоха изцяло. На политическите партии, които застанаха на втория тур зад моята канидатура.

Това беше един общ фронт срещу модела „Камбитов“ и мисля, че успяхме.  

Беше много напрегнат този ден, но фактите говореха, че трябва да победим на втори тур, ако изборите не се манипулират.

Не мога да коментирам другия щаб, мога да кажа, че ние водихме една изключително чиста кампания, кампания с идеи, кампания, обърната към жителите на Благоевград за едно по-добро управление и развитие на града и общината през следващите години.

Жителите на Благоевград са запознати с моята програма. Те могат да очакват едно открито управление, обърнато изцяло към тях. Моята идея е да върна бизнеса, който напусна Благоевград, с едни прозрачни процедури при провеждането на обществените поръчки.

Приемен ден за гражданите ще има, разбира се. Както казах, управлението ми ще бъде посветено на хората в общината.

Аз живея в Благоевград и зная настроението на хората. Имаше един страх в жителите да изразяват свободно мнението си от притеснения да не бъдат уволнени.

Аз винаги съм апелирал, че трябва да развиваме гражданското общество в Благоевград. Хората да са свободни и да изразяват спокойно мнението си. Тъй като аз съм независим кандидат, ще бъда равнопоставен към всички жители на Благоевград независимо от политическите им пристрастия.

Нека хората да се освободят от този страх! Когато имат проблеми, да идват при мен, в Общинския съвет – също. Дори ако се наложи да протестират пред общината. Това няма да доведе до никакви негативни последици за тях. Всеки трябва да защитава позицията си, да бъде свободен в избора си.

Проблемите са много и ми е трудно да кажа кой ще е първият, с който ще се захвана. Общинската администрация трябва да се обърне към решаване на проблемите на хората, да има едно човешко отношение към тях, с бързи процедури, което може да бъде постигнато много лесно, стига кметът да има желание да го изпълни.

Знаете за един комин, който пуши... Ако кметът няма желание да спре това, няма как да се случи, но в противен случай – един градоначалник има достатъчно лостове, за да се справи с този проблем".

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK