Откриха санираната сграда на читалището в Разлог

Снимки: Община Разлог

Днес се проведе официална церемония „Рязане на лента” пред обновената сграда на НЧ „15. IX.1903-1909 г.” в град Разлог.

Събитието е по проект „Повишаване на енергийната ефективност на обществените сгради в гр. Разлог - сгради на културната инфраструктура“.

На официалната церемония присъстваха: инж. Венцислав Гърменов – зам. - кмет по социалните дейности, д-р Емил Тончев – народен представител в 44-то Народно събрание на Република България, Атанас Орозов – председател на читалището, общински съветници, служители на общинска администрация – Разлог, представители на фирмите – изпълнители, жители и гости на Разлог.

Обща стойност на проекта е в размер на 1 025 480,61 лв., от които европейското съфинансиране е 853 194,30 лв., националното съфинансиране е 150 563,71 лв., собственото съфинансиране е 21 722,60 лв.

По проекта е изпълнено топлинно изолиране на външните стени, подмяна на прозорци и врати със система от PVC профил и стъклопакет, ремонт на покрив, топлинно изолиране на покрив и под, подмяна на водопроводната и канализационните инсталации, също така е доставен и монтиран котел за отопление на газ, извършен е ремонт на санитарните помещения, ремонтирана е и мълниезащитната инсталация на сградата, извършен е ремонт на външни парапети и други.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK