Оставка след оставка! Манолев вече е бивш зам.-министър

Снимка: БГНЕС

Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев подаде оставка пред министър-председателя Бойко Борисов.

Като мотив за решението си Манолев изтъква стартиралата проверка на Върховна касационна прокуратура по повод медийни публикации и желанието му това по никакъв начин да не засяга работата на правителството.

Друг аргумент, посочен от Манолев е солидарността с колегите му, които са спазили моралния стандарт в управлението и са напуснали постовете си само заради съмнения.

„Сигурен съм, че в документите няма нищо срещу мен, но не мога да подложа семейството си отново на това. Благодаря за доверието. Решението ми е лично“, допълва още Александър Манолев.

Оставката му е приета от премиера Бойко Борисов.

Днес Върховна касационна прокуратура започна извършване на проверка предвид твърденията в публикациите за извършени престъпления, засягащи финансовите интереси на Европейския съюз от Манолев.

На основание чл. 145 ал.1 т.1  от Закона за съдебната власт, Върховна касационна прокуратура изиска от Държавен фонд „Земеделие“, заверено копие от проекта, финансиран по Програма за развитие на селските райони /ПРСР/, цитиран в публикациите – „Изграждане на жилищна сграда за гости в м. Чинар куши в Сандански“.

 

 

КОМЕНТАРИ

Ленко шпионина18:39 - 17.04.2019
Защо всички треперят, никой не иска да разобличи борисов затова че подписа фалшиеа концесия на мен агент ленко арнаудов 629/20.06.12г. За 35г. Плюс това че ми замаза грабежите за предищните 25г. Възлизащи на около 2 000 000 000 лв. Виновен е министъра на този горе, и той да си даде оставката, аз полуграмотния агент ленко съм ЛИДЕР на пп герб сатовча, всички вишисти са ми чодчинени, аз каквото кажа иначе моя човек боко ще ви свие перките, нашата партия е , ченге, доносник, шпионин, боклук и накрая ,,КОМУНИСТ.
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK