Кметът Георги Икономов преряза лентата на реновирания салон в ПГЕЕ-Банско

Снимки: Община Банско

Професионалната гимназия по електроника и енергетика в Банско ще се радва на нов физкултурен салон. Ремонтът е осъществен с осигурени от инвестиционната програма на Министерството на образованието и науката средства и включва подмяна на спортната настилка, боядисване на стените и доставка на конвектори за отопление.

Официалното откриване, на което специални гости бяха кметът на Община Банско - Георги Икономов, началникът на Регионалното управление на образованието - Благоевград, Ивайло Златанов, директори и учители, започна с освещаване и благослов от отец Георги Касапинов.

Развълнувана от резултата на успешния проект, директорът Сашка Tодорова, разказа историята на салона от "катакомбите" до превръщането му в модерно спортно съоръжение и благодари на Икономов за изключителното му съдействие то да стане факт.

Градоначалникът честити на учениците и техния преподавател по физическо възпитание - Георги Бистрин, новата зала и сподели, че по важност поставя спорта наравно с учението. Не пропусна да изброи ценните за страната ни спортисти - Катрин Гемкова, Благой Тодев, Благовест Стоянов, Георги Ергин, Костадин Каферинов и още много други възпитаници на тази гимназия и изтъкна, че нищо не е по-важно от личния пример, който вдъхновява.

С ведро чувство за хумор, Икономов подари на учениците пълен пакет с огромни бонбонени топки, и се пошегува, че само те са здравословни за употреба в залата. За финал, Сашка Тодорова, Георги Икономов и Ивайло Златанов срязаха заедно лентата, а залата се заглуши от радостни аплодисменти. Съвсем естествено присъстващите извиха хоро, за да пробват новата настилката на красивия, светъл и просторен салон.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK