Община Дупница ремонтира съблекалните на стадиона в Джерман

Снимки: Община Дупница

От бюджета бяха заделени 30 хил. лв.

С обновени съблекални стадионът в село Джерман ще посрещне новият сезон. Стадионът, който е с осветление от началото на тази година, вече ще бъде и с много добри условия за ползващите го.

Цялостен ремонт тече, като той обхваща двете съблекални, подмяна на ел. инсталация, ВиК системата, обзаведени бани и тоалетни. В бюджета на Община Дупница за тази година за извършване на ремонтните дейности бяха заложени 30 000 лв., още повече, че съоръжението приема всекидневно трениращи десетки деца.

На стадиона в селото освен местния "Ботев" (Джерман) тренира и детско-юношеската школа на ФК "Марек 1919".

"Условията трябва да бъдат такива, че освен мъжките отбори, най-вече децата от школата да се чувстват комфортно. Не случайно и теренът се поддържа в максимално добро състояние, полива се постоянно.

Освен това, осветлението на стадиона позволява да се провеждат и тренировки в късните часове на деня. Мястото се използва активно и от жители на селото, които индивидуално провеждат там тренировки.

С изграждането на базата, стадионът ще може да приема и контролни срещи на професионалните отбори", коментира зам.-кметът на Дупница Крум Милев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK