Кметът Атанас Камбитов: Честит 24 май и празник на Благоевград!

Скъпи съграждани,

Честит 24 май!

 

Днес имаме двоен повод да се гордеем – отбелязваме Деня на българската просвета, култура и славянската писменост и празника на Благоевград.

Това е ден, който трябва да посрещнем със самочувствието, което заслужаваме и което трябва да предадем на поколенията след нас.

24 май е Денят на солунските братя, които със своето дело промениха живота на славянските народи, които ни показаха пътя, огрян от светлина.

Този празник е най-яркото свидетелство за жаждата на нас, българите, за просвета и наука, за народно самоопределение и култура.

Днес се прекланяме пред учителите, които всеотдайно и неуморно изграждат духовната крепост на знанието – хората, които създават устоите на нацията и пазят нейната идентичност, на тези, които възпитават поколенията.

Скъпи, съграждани, честит празник на Благоевград!

Да си пожелаем да бъдем здрави, обединени в целите си за по-добър утрешен ден и смело устремени към по-светло бъдеще! Само тогава, когато сме заедно, можем да надграждаме, а правейки го ще бъдем горди от факта, че живеем в град с история, настояще и бъдеще!

 

Д-р Атанас Камбитов

Кмет на община Благоевград

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK