Кметът Андон Тотев откри две новоизградени улици в Левуново и Дамяница

Месец и половина след като бе направена първа копка и започнаха строително-монтажните дейности за изграждане на двете улици „9-и май” в с. Левуново и „Иван Козарев” в с. Дамяница, в петък официално бе открита улицата в с. Левуново, а днес - в с. Дамяница.

На събитието по прерязването на лентата присъстваха както жители на селата, така и представители на фирмата изпълнител „Пирин строй инжинеринг”, както и ръководството на община Сандански.

Кметът Андон Тотев, който преряза трибагреника заедно с изпълнителя и кметовете на двете села, сподели, че се надява да бъдат реализирани все повече такива проекти и в други села от общината, за което община Сандански ще продължи да работи.

В рамките на строителните дейности, реализирани по ул. „9-и май” в с. Левуново бе извършено предварително почистване, включително на паразитна растителност. Бяха положени нови бетонови бордюри, направа на насип, профилирани и уплътнени основата от трошен камък. Положен бе и неплътен и плътен асфалтобетон за осигуряване на нормално отводняване на улицата, дейности по озеленяване и поставяне на пътна сигнализация.

В село Дамяница също бяха почистени паразитните растителности. Доставени и положени бяха нови бетонови бордюри 15/25/50 см, профилирани и уплътнени на основа от баластра. Беше доставен  и положен неплътен и плътен асфалтобетон, осигуряващ нормалното отводняване на улицата, както и пътна сигнализация.

Проектите са по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013. Договорът за безвъзмездна финансова помощ е сключен между Държавен фонд „Земеделие”, МИГ – Сандански и Община Сандански.

 

Снимки: Община Сандански

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK