Кметството в Лъжница "се бори" с купищата семки и други боклуци

Снимки: Фейсбук

В чудо се е вдяло кметството в гоцеделчевското село Лъжница от недобросъвестни местни жители, които постоянно замърсяват със всякакви боклуци селото.

Най-осезаемото замърсяване на Лъжница са купищата изшлюпени семки, които създават грозна гледка.

Местни се опитват да събудят гражданската съвест на съселяните си да пазят чисто, но след всяка забележка те получават обидно отношение и отговор, че кметът бил длъжен да чисти.

„Направих лично забележки и получих остра реакция, че кой съм бил или нека кмета да чисти. Да, кметството трябва да чисти, но как ще стане това, ако ние - 1500 човека, замърсяваме постоянно, няма как да се смогне! Детската площадка е постоянно в окаяно състояние.

Молбата ми е и към майките да почистват изхвърлените обелки и  опаковки от площадката след играта на децата им.

Аз няма да се откажа и постоянно ще правя забележки на замърсителите и се надявам все повече хора от селото ни да ме подкрепят“, пише във фейсбук страницата си Хюсеин Зърбаш от Лъжница.

Темата за опазването на чистота в село Лъжница получи наистина подкрепа и предизвика десетки коментари.

Semeistvo Shiki написа:

В село, в което мюсюлманите са 100%, това е недопустимо, всеки Рамазан ходжата повтаря хадиса /правила за поведението на мюсюлманите/-чистотата е половината от вярата.

Хората  от Лъжница коментират, че сред основите замърсители на селото са младежи, които по цели нощи седят по пейките и шлюпят слънчогледови и тиквени семки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK