Икономов работи за: Качествено здравеопазване, спокойни възрастни хора и надеждно поколение

Снимка: ГЕРБ-Банско

"Хората искат да са спокойни, че в Банско ще получат навременна и адекватна помощ"

Усещането за пълноценен и щастлив живот има различни компоненти, но здравето ни и това на близките ни винаги е сред тях. Затова и проектите в здравеопазването са сред основните приоритети на община Банско.

Липсата на болница и до момента компенсираме с инициирането и осъществяването на политики, които попадат в обсега на нашите компетенции. Осигурихме, и ще продължим да го правим, мобилни медицински екипи, които да обслужват жителите на общината. Поканихме топ лекари от най-известните болници в страната, при които жителите на общината получиха безплатни прегледи и консултации. Имаме медицински сестри, които обслужват по график населението в селата, с което подкрепяме работата на личните лекари, а стажанти по медицина и кинезитерапия оказват помощ на социално слаби и уязвими групи през лятото, припомни кандидат-кметът Георги Икономов.

Икономов и проф. Румен Пандев - един от най-добрите ендокринолози в България, изследваха най-добрите практики в сходни общини по света, срещнаха се и с хората, които предоставят доболнична помощ на територията на общината и оформиха въз основа на анализа задачите си за предстоящия мандат 2019-2023.

Приемаме работата в сектора като част от цялостната ни стратегия за превръщане на Банско в привлекателно място за живот и почивка. И знаем, че хората искат да са спокойни, че в Банско ще получат навременна и адекватна помощ, категоричен е Икономов.

Сред задачите в следващия си мандат Икономов очерта:

  • Съвместно с университетските болници да продължим осигуряването на безплатни профилактични прегледи за жителите на общината от топ специалисти в различни направления.
  • Да продължим да търсим подходяща компания, заедно с която, в публично-частно партньорство, общината да реализира идеята си за създаване на модерен медицински център.
  • Да съдействаме пълноценно на Министерството на здравеопазването за обновяването на Спешния център в Банско.
  • За медицинското обслужване на хронично болни и възрастни хора да развием програма за осигуряване на регулярни посещения от медицински работници.

И от темата за здравето идва ред на пенсионерите в Банско.

На тях не им отива да ги наричаме стари хора, защото духът и енергията им не го позволяват. Доказаха го по време на срещата си с кандидата. Те са свободолюбививи, готови да споделят свежи идеи, с несломимо желание за щастлив живот в родното им Банско.

Вярвам, че е наш общ ангажимент да се грижим за тях, да им създадем възможност да живеят пълноценно, да се включват в социалния живот, да общуват помежду си и с младите хора, да пътуват и да имат разнообразно здравословно ежедневие, подчера Икономов.

По-късно кандидатът за кмет се срещна с гражданите на кв. "Шебелица" в Добринище.

Благодарим им, че бяха с нас, успяхме да им представим идеите си, да поемем пред тях някои сериозни ангажименти, а по други теми да признаем, че не са в компетенциите ни. Това е политиката на хората в управление. Всичко на всеки обещават онези, които знаят, че няма да им се наложи да си удържат на думата. Упрекват ни, че имаме точно този подход за среща с хората. А не е ли това традицията на нашия край и не се ли срещат хората вечер с най-близките си точно така, за да поговорят за тревогите си и да се посмеят на хубавото!? Така и ние сме с хората, човешки и приятелски, обърна се съм добринищени Икономов.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK