Кметството в Гърмен превърнато в предизборен щаб на ДПС

снимки: infomreja.bg

Сградата на общинската администрация в Гърмен е превърната в предизборен щаб на ДПС. За това алармираха местни жители по време на презизборна среща в читалището в село Дебрен, на която бе представен официално кандидатът за кмет на община Гърмен от ГЕРБ – Верхад Ислямов.

Официален гост на срещата бе заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, който пристигна в Дебрен за откриването на предизборната кампания на Верхад Ислямов за частичните избори в община Гърмен.

В пълната зала на читалището хората отправиха питания има ли право кандидат-кметицата от ДПС Минка Капитанова да ползва бившата си канцелария на заместник-кмет като предизборен щаб. Местните жители заявиха пред Цветанов, че в бившия си кметски кабинет депутатът Ахмед Башев привиква директори на училища и детски градини и учители, за да ги заплашва, че ако не гласуват за Капитанова, ще бъдат уволнени още на 30 септември, тъй като от него зависели назначенията и уволненията в Благоевградска област.

„Многобройни сигнали валят всеки ден и в нашия щаб. Чувства се, че хората добиват смелост и започват да късат оковите на страха, щом без притеснения идват при нас и ни молят да сигнализираме институциите за нарушенията, които се извършват спрямо избирателите от община Гърмен“, заяви кандидатът за кметския стол Верхад Ислямов.

„Може да изнасят, преправят или унищожават важни документи. Това беззаконие трябва да бъде спряно веднага. Общината не е бащиния нито на Ахмед Башев, нито на Минка Капитанова“, изказаха съмнения и критики събралите се избиратели в читалището в село Дебрен, дошли да чуят приоритетите на Верхад Ислямов за развитие на община Гърмен.

В четвъртък, в деня на посещението на Цветан Цветанов в общината, пред очите на десетки хора от Гърмен, Башев и Капитанова прибрали в сградата на кметството, като в партиен клуб, плакатите и рекламните материали.  

„Откакто Башев е в парламента, кметският кабинет е заключен и се ползва и отключва от самия Башев, като негова лична собственост. Минка Капитанова като негов заместник-кмет нямаше достъп до кметския кабинет. Настояшият временно изпълняващ длъжността кмет до изборите – Емилия Топалова, също няма достъп до кабинета“, разказаха още на Цветанов присъстващи в залата.

Те настояха да бъде направено специално питане докъде се простират правата на Ахмед Башев и кой закон му позволява подобни действия.  

Цветан Цветанов се ангажира да постави на най-високо ниво сигналите на хората от Гърмен, както и да направи парламентарно питане за повечето от тях.

„Горд съм, че можем да правим политика в смесените райони. България е силна, когато всички сме заедно, а не разделени на етноси и вероизповедания. Нашата цел е в смесените райони да няма разделителни граници на етнически принцип. Нашият кандидат в Гърмен трябваше да бъде мюсюлманин и се съобразихме изцяло с преобладаващото население”, поясни Цветанов.

Кандидат-кметът Верхад Ислямов заяви, че е настъпил моментът жителите на община Гърмен – християни, мюсюлмани, турци и роми, да се обединят и да се отърват веднъж завинаги от страха, омразата и противопоставянето, които тенденциозно насажда години наред бившият кмет и настоящ народен представител Ахмед Башев, за да прокарва личната си политика и интереси.

Най-любопитното изказване по време на предизборната обиколка на Цветанов в община Гърмен дойде от млад мъж, който на среща в село Огняново заяви: „За първи път имам възможността да ви видя на живо и да разговарям очи в очи с вас, г-н Цветанов. По всичко личи, че не сте такъв, за какъвто ви представят нашите лидери и депутати от ДПС. Защо непрекъснато ви плюят и тиражират компромати за вас депутатите и политиците от управляващата тройна коалиция? Да си призная, дойдох на тази среща, за да ви задам неудобни въпроси, но си тръгвам с коренно променено мнение“.

От страна на Цветанов вместо отговор последва единствено усмивка.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

до бойко18:24 - 16.09.2013
майната ти кучи сине, за всеки друг но не и за гнусните рекетйори и крадци,ще работя аз за някакъв огняновски лайнар или марчовски а той ще прибира чистите пари,в противен случай кражби, уволнения, съдилища, преследване до смърт, хванахте ли ма за кура вашта майка да еба,по добре за местан отколкото за мършата конеца -лъжеца от с. шума.
естесвено06:17 - 16.09.2013
кликата на герб са нагли до безобразие още стой шатрата пред областна администрация Благоевград.знаете ли че хората който стоят пред областа са герберска криминална пасмина и против кого са а..........
естесвено06:12 - 16.09.2013
вие,не знам какъв народ сте тук дрги ми гербаджиии забравихте ли преди няколко месеца Туховище цялата държавна машина се изсипа да печели изборите там .а сега плачете за кого...........мили хора на общ Гърмен гласуваите си за ДПС утре да не се ваикате каква я свършихме.хубаво е сложили наше момче герб но до тук свършва цялата им толерантност.е като стане хипотетично кмет верхадчо ще обслужва определен кръг хора и то много малък а вие излъгганите ще гледате общината през крив макарон.нима забравите герберското им високомерие,съобразяваха ли се с вас преди няколко месеца или търчахте при Минка,Башев и другите наши хора а ,дерзаите и умната на 29 септември.
do """"""""""00:32 - 16.09.2013
И да стане кмет Минка, неудобните ще бъдат набедени,че не са гласували за нея и пак ще бъдат изгонени,нали сега обещават служби на други хора за да гласуват за тях.Маноло знае как стават рокадите.Аз ще гласувам за ВЕРХАД ИСЛЯМОВ.

FACEBOOK