Нено Димов остава в ареста

Снимка: БГНЕС

Бившият екоминистър заяви, че е изпълнявал съвестно задълженията си

Нено Димов остава за постоянно в ареста. Това реши Специализираният наказателен съд. Той бе задържан след обвинение в умишлена безстопанственост заради водната криза в Перник. 

В петък Димов подаде оставка от поста си в МОСВ, която разписа от ареста, а премиерът Борисов я прие.

Съдът постанови, че на този етап са налице доказателства, които установяват съпричастност на подсъдиния към вменената му престъпна дейност, информира NOVA. Решението може да се обжалва на 16 януари.

По време на заседанието бившият екоминистър заяви, че е изпълнявал съвестно задълженията си. 

Според прокуроратурата, ако Димов не е в ареста, може да попречи на събирането на доказателства. Адвокатът на задържания пък твърди, че няма нито едно доказателство затова Нено Димов да е бил уведомяван преди ноември, че нивото на язовира е спаднало и се налагат спешни мерки.

Предстои оставката му да бъде гласувана и от Народното събрание в първите дни след зимната ваканция на депутатите. Димов е поредният министър, който изпада от кабинета “Борисов 3”.

Той беше в управлението от квотата на Обединени патриоти, предложен от ВМРО на вицепремиера Красимир Каракачанов./NOVA

 

КОМЕНТАРИ

Кобра1100:32 - 13.01.2020
Димов беше при костов, сиреч при атанас атанасов, който ще говори по бтв за него, следете разговора, сега пък бил предложен от вмро, каква е връзката, със цветанов също е близък,не изпускайте случая сатовча със подземните богатства за милиарди, техния човек на терен е неграмотния агент ленко копелето, ленко плетенски, сатовча е много трудна защото самият борисов подписа фалшивата концесия на лео.?????
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK