Многоликата Павлина Григорова отново в действие - на прицел е Мая Манолова

Снимка: Личен фейсбук профил на Григорова

ИНФОМРЕЖА отново тръгва по следите на многоликата Павлина Григорова. Този път не са следи – а релси. Тя вече не е многолика, а е „борец за хората с увреждания“.

Павлина Григорова е известна с множеството си имена – част от които: Павлета, Пав, Шантал, Димитрова и т.н., тя е „писателка“, „защитник на правата на хората с уврежадания“, „оратор“ – всичко в кавички, защото основната ѝ професия е на доказан и вече осъден измамник!

Разследването на ИНФОМРЕЖА започна преди години, когато се оказа, че Павлина е измамила финансово множество хора, представяйки се за смъртноболна вдовица и майка на няколко деца, които отглежда с инвалидна пенсия. Светлата страна на Пав е писането – на книги, на постове във фейсбук. Павлина има издадени няколко книги с поезия, а както телефонните измамници имат свои стил, така и Павлина владее групи и страници в социалната мрежа, където се развихря с посланията си.

ВИРТУАЛНИЯТ БОЛЕН ЧОВЕК

„Доволна съм от аудиторията, Фейсбук е моята сцена, която ми дава контакт с хората. Днес, ако не напиша нещо, все едно ме няма“, каза Павлина през 2017 пред репортер на ИНФОРЕЖА.

Павлина е от Горна Оряховица, но живее в Левски заедно с непълнолетната си дъщеря и мъж – Иван Димитров. В профила си най-често показва само дъщеря си, но не демонстрира, че е обвързана жена. Ревност от партньора ѝ? Не! Схема – Павлина играе вдовица, чийто живот е преминал през болници под скалпела. Държавата я „ощетява“, както всеки човек с увреждане, за какъвто се има Пав, затова тя е решила да се „бори“ в името на „събратята“ си.

Две от дъщерите ѝ не общуват с майка си заради това, че се срамуват от нея. Същото е и положението с родителите на Павлина.

Григорова е собственик на фирмата „Блек роуз“ ЕООД, където е била в съдружие с Илиян Илиев. Не е ясно дали някога е работила нещо.

Маската на Павлина пада преди години с еднократна статия във вестник „Борба“, където се разкриват псевдонимите ѝ и накратко се пише за измамите ѝ. След това никоя медия не пише или говори за нея въпреки многото потърпевши. От една страна те искат просто да забравят, че я познават и дори не търсят парите си, както случая в Банско, други пък я притискат и си вземат своето – както Диан Димитров и Георги Ботев.

След дълго затишие Павлина отново се появява в сайтовете, дори и по телевизията този път като социално и инвалидно слаба жена със силен дух да промени системата.

БОЛЕН ЗДРАВ НОСИ

Преди 4 години се разболяла. Открити са ѝ 13 автоимунни заболявания, сърдечни заболявания, мускулна дистрофия. Павлина държи да представи и решения на ТЕЛК пред репортера ни. (Разследване 2017)

Действа изкусно с думите. Включва се в разнообразни групи и страници във фейсбук – основно за поезия и проза, както и множеството за хората с увреждания. Там тя е в свои води, тъй като поетеса пише колко е „болна душата ѝ“ и печели съчувствие, а сред хората с истински проблеми твърди, че тя постоянно подава сигнали до институциите и се бори за една по-добра система.

Не се включва е една група обаче, наречена „Измамени от многоликата Павлина“, създадена от Валентин Добрев. Днес групата я няма, но потърпевшите в нея остават. Павлина отказва коментар защо на хора от Велико Търново, Стара Загора, Банско – от Черно море до Пирин, разказва „историята си“, те ѝ дават пари, а тя не ги връща.

„Наричана съм мошеник, измамник, а просто всичко е на базата на КРИВОРАЗБРАНО ДАРИТЕЛСТВО! Това е част и от причината да се срина - имам сърдечна недостатъчност“, обясни Павлина пред ИНФОМРЕЖА в първия и единствен разговор преди 2 години.

ВЛАКЪТ

Част от постовете ѝ във фейсбук са свързани и със снимки на ж.п. линии. Павлина е „вечният турист“, който хваща влакове от Левски и броди по болниците в Плевен, София. Когато измамените се осъзнаят като такива и звъннат да търсят обяснение коя е Павлина – то тя „винаги е в болница“, особено обича столичната „Токуда“. Такъв е случаят на един от свидетелите по делото към нея – Диан Димитров. „В болница съм“, чуват ушите на последния измамен Георги Ботев, който се свърза с медията ни. Георги уреди цяла инвалиден скутер от Германия за Павлина, но славата ѝ изигра лоша шега. РАЗСЛЕДВАНЕТО ВИЖТЕ ТУК – РАЗСЛЕДВАНЕ 2018.

Преди омбудсманът да се качи на влаковете и да прави приемни там, Палвана демонстрира своя стил „болното момиче по релсите, търсещо изцерение и правда“.

Е, Павлина стига до Мая Манолова в „любимия“ и за двете им влак – от Горна Оряховица до Левски.

„Тя дойде, както всички в импровизираната приемна, говорихме дълго време за проблемите на хората с увреждания, но не по конкретен проблем“, споделя Мая Манолова, която бе потърсена за коментар от ИНФОМРЕЖА.

Оказва се, че след приятния разговор Павлина сяда зад клавишите на сивия лаптоп и пише в профила си пост. Скандален! Как Манолова всъщност не прави никакви приемни, а всичко е един ПР. Публикацията на Павлина изчезва от пространството, изтрита от самата „огорчена“, а на нейно място се появява нов пост – за това как хора с фалшиви профили заплашвали Пав заради думите ѝ по отношение на „госпожа Манолова“.

Общото между Манолова и Павлина не е само срещата във влака.

По думи на Шантал родителите ѝ са от Кюстендилско, родното място на Манолова.

Бащата на писателката е от с. Полска Скакавица, а майка ѝ - от с. Пиринец. Казва, че е дълбоко свързана с Пиринския край и по-точно с Кюстендилско. Всъщност родителите ѝ са от с. Първомайци, Горнооряховско. (Разследване 2017)

Павлина подала и множество сигнали до омбудсмана – но отговор нямала, звъняла многократно. „Каква е тази институция!“

Сигналът, които Павлина подала във влака, е входиран на 8.11. Законовият срок, в който тя трябва да получи отговор от омбудсмана, е тримесечен и все още не е изтекъл, но на Павлина вече са ѝ изпратени писмени отговори за запитването ѝ.

За това ни уведомиха от институцията, с която ИНФОМРЕЖА се свърза, но поради конфиденциалност не бе съобщено какви са исканията на Павлина.

Срокът на Пав все още не е изтекъл обаче! Кой срок? Съдебният!

Присъдата ѝ влиза в сила от 2015 г. с четиригодишен изпитателен срок до 2019 г. 

А това е документ от Районен съд в град Левски:

„ПРИЗНАВА подсъдимата Павлина Иванова Григорова – Димитрова за ВИНОВНА в това, че за времето от 07.12.2012г. до 07.11.2013г. включително, в гр. Елена, обл.Велико Търново и в гр. Левски, обл.Плевен, в условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си и за друго лице – Иван Георгиев Димитров, имотна облага, възбудила и поддържала заблуждение у различни лица, като с това им причинила на тях и на други лица имотна вреда.

На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимата Павлина Иванова Григорова - Димитрова със снета по-делото самоличност да заплати направените деловодни разноски на досъдебното производство в размер на 1 800 лв.“

ПОЛИТИЧЕСКИ АМБИЦИИ

Павлина напоследък се вживява в новия водач на неоправданите, но този път с по-сериозни политически амбиции. Няколкократно публикува постове – призиви във фейсбук, с които да разбунтува народа. Нейна съпричастна е Боряна Холевич.

За Холевич – тя е председател на Сдружението на лекарите от ТЕЛК в София, все още не е ясно дали имат наистина близки отношения с Павлето.

Наистина мрежата е пристан и враг на Григорова.

След като качествено оплю Мая Манолова, но лъжейки, днес тя е махнала поста си, използван от няколко медии за „новина“. Но пък самата тя – скромна и „нетърсеща“ внимание, затова се усмихва пред камерата на местна медия и заявява, че пътуването с Манолова било приятно.

Нашият въпрос е как се чувства позната ни Павлина след като наклевети институцията – получи ли необходимото внимание, или смята да стигне и до Брюксел с измамата напред?! 

ИНФОМРЕЖА ДАВА ПРАВО НА ОТГОВОР НА ВСЯКА ОТ ЗАСЕГНАТИТЕ СТРАНИ И НА ХОРА, СВЪРЗАНИ С ЛИЧНОСТТА НА ГРИГОРОВА

ХРОНОЛОГИЯ:

РАЗСЛЕДВАНЕ 2017

ОПИСАНИЕ

РАЗСЛЕДВАНЕ 2018

 

 

Снимка: Личен фейсбук профил на Григорова
Снимка: Личен фейсбук профил на Григорова
Снимка: Личен фейсбук профил на Григорова
Снимка: Личен фейсбук профил на Григорова
Снимка: https://regnews.net/bg/patuvashtata-priemna-na-maya-manolova-mina-prez-gorna-oryahovitsa/#.XEWWFFwzbIU

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK