Кметски наместници се разделят с поста

снимки: Нора Василева, infomreja.bg
Първите съкратени и освободени селски кметове в Кюстендилска община вече са факт. От вчера със заповеди на кмета на Кюстендил Петър Паунов вече са освободени първите кметски наместници в селата в общината. 
 
Първата, която се разделя с поста си е кметицата на с. Ръждавица – Антоанета Гогова, която бе в отпуск две години. Кой ще седне в нейният стол все още не е ясно.
 
На днешното редовно месечно заседание в община Кюстендил бяха връчени и заповедите за освобождаване на кметовете на селата Грамаждано – Милан Иванов, Гюешево – Стойне Максимов и Долна Гращица – Екатерина Николова. В село Гюешево ще има нов кметски наместник, а за Грамаждано ще отговаря кметския наместник на село Бобешино – Васил Атанасов.
 
Така ще бъде и в Долна Гращица. Там за проблемите и нуждите на населението ще отговаря кметския наместник на село Катрище – Васил Василев. Преназначени са и кметските наместници на селата Нов чифлик  - Димитър Рахталиев и на с. Гърляно – Венелин Енчев. Новото при тях е, че те минават на половин щат. В Скриняно остава Кирил Стоименов, а в Таваличево  - Бойко Перянски. И в двете села селските първенци остават на цял щат.
 
Това са първите рокади в списъка на кметските наместници в Кюстендилска община във връзка с оптимизацията на работата и 15% съкращения в общинските звена, поискани от финансовият министър, обясниха от община Кюстендил.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK