Кметовете на Банско, Добринище и Филипово ясни след балотаж

Александър Краваров - досегашен кмет на Банско и кандидат за следващ мандат, снимка: infomreja.bg

Досегашният кмет на Банско Александър Краваров от "ВМРО - Българско национално движение" отива на балотаж с опонента му от управляващата партия Георги Иванов - депутат и бивш председател на Общинския съвет в курортния град. Това показват окончателните резултати от местните избори в община Банско. За Краваров са гласували 37.80 % от избирателите, а Икономов са подкрепили 35.74 на сто от имащите право на вот.

Кандидат-кметът Михаил Рахов, зад когото застанаха КП "Бъдеще за община Банско", "Български социалдемократи", "Движение за социале хуманизъм" и НДСВ, е събрал 908 гласа, или 17 %.

Издигнатият от Българската социалистическа партия Костадин Юнчов е подкрепен едва от 504-ма избиратели, което прави 9.44 %. 

В следващия Общински съвет - Банско ГЕРБ ще имат пет мандата. Коалиция "Бъдеще за община Банско" ще бъде представена от четирима съветници, "ВМРО - Българско национално движение" ще разполага с трима парламентаристи. По два мандата получават СДС и БСП, един представител ще има партия "ЛИДЕР".

Изборният ден в общна Банско приключи с над 70 % избирателна активност.

Освен в община Банско, балотаж ще определи следващите кметове и в Добринище и Филипово. Там съревнованието ще продължи следващата неделя.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK